Vranjanci dobijaju subvencionisan i povlašćen prevoz 1Foto: Dušan Pešić

Pošto je budžet grada Vranja u vrlo dobrom stanju, odredili smo mogućnost subvencionisanog i povlašćenog prevoza u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Grada, rekla je Danijela Milosavljević, članica Gradskog veća za resor socijalna pitanja i lokalna samouprava.

Milosavljević je dodala da će Grad subvencionisati stanovništvo iz brdsko-planinskih mesta, u ukupnom iznosu od 50 odsto, kao i da se radi o više od 20 relacija.

Subvencionisaće se saobraćaj na relacijama: Kriva Feja – Vranje i obratno, Bondžino Gumno – Vranje i obratno, Nesvrta – Vranje i obratno, Sokolovac – Vranje i obratno, Klisurica – Vranje i obratno, Sebevranje – Vranje i obratno, Milivojce – Vranje i obratno, Golemo Selo – Vranje i obratno, Vlase – Vranje i obratno, Uševce – Vranje i obratno, Dobrejance – Vranje i obratno, Drenovac – Vranje i obratno, Barelić – Vranje i obratno.

Pravo na ovaj subvencionisan prevoz imaće i građani i građanke koji saobraćaju na sledećim relacijama: Šanci – Vranje i obratno, Bulina Česma – Vranje i obratno, Modra Voda – Vranje i obratno, Tesovište – Vranje i obratno, Bojin Del – Vranje i obratno, Struganica – Vranje i obratno, Klašnjice – Vranje i obratno, Lepčince – Vranje i obratno, Kopanjane – Vranje i obratno, Gornja Otulja – Vranje i obratno, Preobraženje – Vranje i obratno, i Donja Otulja – Vranje i obratno.

Vranjanci dobijaju subvencionisan i povlašćen prevoz 2
Foto: Dušan Pešić

Pravo na prevoz sa popustom imaće učenici srednjih škola – 75 odsto, penzioneri svih kategorija – 60 odsto i deca od šest do 10 godina koja putuju sa pratiocem – 50 odsto.

Pravo na besplatan prevoz ostvarivaće deca osnovnog obrazovanja u seoskim područjima, kada im je matična škola u drugom mestu, učenici koji pohađaju dualno obrazovanje od mesta boravka do mesta obučavanja, i to samo za dane kada imaju praktičan rad, zatim oboleli od cerebralne paralize kod kojih je utvrđen gubitak radne sposobnosti ili su korisnici tuđe nege i pomoći, kao i za njihove pratioce.

Besplatno će se gradskim i prigradskim saobraćajem voziti i oboleli od multiple skleroze kod kojih je utvrđen potpuni gubitak radne sposobnosti ili su korisnici tuđe nege i pomoći, kao i za njihove pratioce, zatim i učenici srednjih škola čiji su roditelji, staratelji ili hranitelji korisnici novčane socijalne pomoći.

Ovaj vid povlastice imaće i trudnice i porodilje, slepa i slabovida lica sa stepenom invalidnosti iznad 60 odsto, kao i gluva lica sa invalidnošću iznad 60 odsto.

Pravo na besplatan prevoz će, takođe, imati učesnici u ratu, porodice palih boraca, članovi porodica civilnih žrtava rata koji ne prelaze cenzus: za jednočlano domaćinstvo – 28.000 dinara, za dvočlano – 32.000, za tročlano – 34.000, za četvoročlano – 38.000, a za pet ili više članova porodice – 42.000 dinara.

Više vesti iz ovog gradačitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari