Vranje dobilo donaciju dečje opreme u vrednosti od 6.000 dolara 1Foto: vranje.org.rs

Grad Vranje dobio je donaciju dečje opreme u vrednosti od 6.000 dolara, u okviru realizacije projekta „Podrška lokalnim samoupravama za širenje dobrih politika i praksi podrške roditeljstvu“. Ugovor o donaciji potpisan je između Grada Vranja i Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Kako je istakla članica Gradskog veća za socijalnu politiku i lokalnu samoupravu u Vranju, Danijela Milosavljević, ova donacija namenjena je „isturenoj grupi Predškolske ustanove ‘Naše dete’ u selu Rataje“.

„Deca predškolskog uzrasta borave u obnovljenoj zgradi za čije opremanje je Grad Vranje izdvojio dva miliona dinara“, rekla je Milosavljević.

SKGO i Grad Vranje potpisali su memorandum o donaciji na šestoj Nacionalnoj konferenciji o ranom razvoju i roditeljstvu, koja je održana u Beogradu.

Skup je organizovao UNICEF, uz pomoć Vlade Srbije, u okviru dva programa: „Ublažavanje uticaja KOVID-19 na živote dece i porodica na Zapadnom Balkanu i u Turskoj“, koji finansira Evropska unija, i „Podsticajno roditeljstvo kroz igru“, koji podržava LEGO fondacija.

Na skupu su, između ostalih, govorili direktorka UNICEF-a u Srbiji Dejana Kostadinova, ambasador i šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, državni sekretar Ministarstva zdravlja, docent dr Aleksandar Stefoski, i drugi stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Grantovi su uručeni i Novom Sadu, Novom Pazaru, Kragujevcu i Boru, koji su, kako su istakli iz SKGO, „u prethodne dve godine vredno radili na unapređenju lokalnih politika za dobrobit roditelja“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari