Vranje: Objavljen program Borinih pozorišnih dana 1Foto: vranje.org.rs

U sredu je objavljena zvanična selekcija 42. Borinih pozorišnih dana, koji će se u Vranju održati od 21. do 28. oktobra.

Festival Borini pozorišni dani počinju predstavom „Ko je ubio Dženis Džoplin?“, po tekstu Tijane Grumić a u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta.

Slede ostvarenja „Izbiračica“ i „Kus petlić“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice, zatim „Rolerkoster“ u izvođenju Ateljea 212, „Poslednje devojčice“ u izvedbi Pozorišta „Deže Kostolanji“ iz Subotice i „Rat i mir“ Narodnog pozorišta iz Beograda.

U čast nagrađenih nastupiće Kraljevačko pozorište sa predstavom „Crna ovca“ u režiji Snežane Trišić.

Direktor Pozorišta „Bora Stanković“ Nenad Jović i umetnički direktor Bojan Jovanović govorili su o predstojećoj manifestaciji i istakli da će „novim pravilnikom festival, 21. oktobar biti rezervisan za nastup vranjskog ansambla, koji će tog dana obeležiti i Dan pozorišta“.

Prema rečima selektora Slobodana Savića, slogan ovogodišnjih pozorišnih dana je „Kuda plovi ovaj svet?“, i on je proizašao iz „aktuelnih dešavanja u društvu“.

„Uspeli smo da zadržimo kvalitet predstava i nismo pravili kompromise po tom pitanju. Svako odgovorno pozorište može da se nosi aktuelnim dešavanjima u društvu, a u tu grupa spada i Pozorište ‘Bora Stanković'“, naglasio je selektor Savić.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik i predsednik odbora ove prestižne manifestacije, Slobodan Milenković, istakao je da su se potruduli da „Vranjancima prirede jedinstven pozorišni ugođaj“.

„Da pozorište bude ne samo zabava, već i mesto na kojem će se publika pokrenuti da razmišlja, promišlja, da ima priliku da stekne nova iskustva, a na kraju i da se edukuje“, rekao je Savić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari