Vranje postaje obaveštajni centar za jug i istok Srbije 1Foto: vranje.org.rs

Načelnik Uprave za vatrogasne jedinice pukovnik MUP-a Srbije Goran Nikolić rekao je da će u sklopu Regionalnog centra za vanredne situacije u Vranju biti i Nacionalni centar za obaveštavanje za južni i istočni deo Srbije.

Regionalni centar za vanredne situacije u Vranju domaćin je jednog od dva godišnja skupa predstavnika Sektora za vanredne situacije, kao i komandanata brigada i bataljona upravnih okruga iz cele Srbije, na kojem će biti razmatrane sve teme koje su bitne za unificiran rad svih vatrogasnih jedinica.

„Vranje će biti jedan od četiri takva centra u Srbiji“, naglasio je Nikolić.

Predsednik Skupštine grada Dejan Tričković rekao je da ovakvi događaji, kao i oni koji će se u budućnosti održavati u Regionalnom centru za vanredne situacije u Vranju, „biće dodatni podstrek svim zaposlenima da daju još više od sebe“.

„Lokalna samouprava je svesna strateškog položaja grada Vranja, pa mnogo polaže na bezbednost samog grada i celog Pčinjskog okruga. Kao što znate, Vranje je i sedište 4. brigade Kopnene vojske Srbije, ima i Policijsku upravu, tako da, uz novootvoreni Regionalni centar za vanredne situacije, građani Vranja i Pčinjskog okruga s pravom se osećaju bezbednijim“, istakao je Tričković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari