Vranjska Medicinska škola "Dr Izabel Emsli Haton" proslavila 25 godina postojanja 1Foto: vranje.org.rs

Svečanom akademijom i promocijom monografije „Trag u vremenu – 25 godina postojanja“ u Pozorištu „Bora Stanković“, obeleženo je 25 godina postojanja Medicinske škole „Dr Izabel Emsli Haton“ iz Vranja.

Direktorka Medicinske škole, Gordana Jovanović, istakla je da se „uspeh jedne škole meri uspesima svih učenika i zaposlenih“.

„Rad u našoj školi temelji se na uvažavanju principa humanosti, kao i opredeljenju učenika da im zanimanje nakon završetka školovanja bude pomoć i briga o drugima. Naši učenici nastavljaju uspešno školovanje na višim školama i fakultetima, ili se radno angažuju u zdravstvenim ustanovama u zemlji i inostranstvu i na taj način doprinose ugledu škole“, dodala je Jovanović.

Vranjska Medicinska škola "Dr Izabel Emsli Haton" proslavila 25 godina postojanja 2
Foto: vranje.org.rs

U ime Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na svečanoj akademiji je govorio Bogoljub Lazarević, načelnik Sektora za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih.

„Medicinska škola u Vranju ne postoji dugo, ali se uspeh broji nagradama i kvalitetnim obrazovanjem koje ova škola ima. Čestitam vam jubilej i želim da sve godine u budućnosti ostavljaju trag u vremenu. Dragi učenici, sa ponosom nosite ime ove škole i pronosite širom države i sveta vrednosti koje ste odavde poneli“, rekao je Lazarević.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković, rekao je da je vranjska Medicinska škola „Dr Izabel Emsli Haton“ jedna od najvažnijih školskih ustanova na jugu Srbije, a da su „rezultati koje postižu njeni učenici i profesori poslednjih godina još jedan dokaz da su na dobrom putu i da rade pravu stvar“.

Vranjska Medicinska škola "Dr Izabel Emsli Haton" proslavila 25 godina postojanja 3
Foto: vranje.org.rs

„Činiti dobro drugima, pomagati unesrećenima, lečiti bolesne, suština je zakletve na kojoj počiva poziv zdravstvenih radnika. Dragi učenici, imate privilegiju da učite o umetnosti lečenja u ustanovi koja ima sve uslove za sticanje potrebnog znanja. Imate privilegiju da učite o ljubavi prema humanosti. Poštovani profesori, vaša je privilegija da budete kreatori novih mladih humanista koji će brinuti o zdravstvenoj zaštiti svih nas“, rekao je Milenković.

Na svečanosti su govorili i profesori Medinske škole, Miša Kostić, profesor istorije u penziji, i Jelena Mitić, profesorka srpskog jezika i književnosti.

Učenici ove škole su, na svečanoj akademiji, prigodnim programom predstavili monografiju „Trag u vremenu – 25 godina postojanja“.

Ovom prilikom uručene su i plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima koji su pomogli razvoju i unapređenju rada u Medicinskoj školi: Ministru prosvete Branku Ružiću, ministarki kulture Maji Gojković, gradonačelniku Vranja Slobodanu Milenkoviću, zamenici gradonačelnika Zorici Jović, pomoćniku ministra prosvete Milošu Blagojeviću, posebnom savetniku ministra prosvete Zoranu Kostiću i načelniku Sektora za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Bogoljubu Lazareviću.

Vranjska Medicinska škola "Dr Izabel Emsli Haton" proslavila 25 godina postojanja 4
Foto: vranje.org.rs

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari