Vreme: Nuklearna inženjerka dobila otkaz zbog tvitova o Vučiću i Ani Brnabić 1foto FoNet Milica Vučković

Nuklearna inženjerka zaposlena u Direktoratu za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije dobila je otkaz zbog objava na Tviteru o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, piše danas portal nedeljnika Vreme.

U rešenju o otkazu, u koje su novinari portala Vremena imali uvid, navode se citati dva tvita zbog kojih je nuklearna inženjerka postala „nepodobna za rad u državnoj ustanovi“, a koje je objavila 2021. godine.

Rešenje o otkazu potpisao je direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Slađan Velinov, a nedeljnik dodaje da je informatička služba direktorata dve godine pratila njene tvitove.

Vreme piše da kritike na račun vlasti nikada nije upućivala pod punim imenom i prezimenom, nikada u radno vreme, kao i da nikada nije pominjala, ili komentarisala instituciju u kojoj radi.

Predsednica odbora tog direktorata je Maja Gojković, aktuelna ministarka kulture, a članica odbora je i potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić, obe članice predsedništva Srpske napredne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari