Vremenska prognoza za naredne dane: Loše vesti za one koji obeležavaju 1. maj

Ostavite komentar


  1. Duboko u Sebi,sam osetio potrebu da se i JA oglasim povodom najvećeg praznika uposlenika,zaposlenika,obespravljene Raje,modernih robova sa pravom glasa
    ma gde bili sa boravišnom prijavom?
    Na kraju krajeva nije bitno ko glasa ili broji listiće,već da se sve odvija u miru,veselju i da se posao privede kraju?
    Naime,primetio sam da se već duže vreme kroz štampu,provlači jedan,rekao bih slobodno kao gradjanin jedan negativan trend u vezi lokalnih izbora i licitaciji oko i uvezi datuma!
    Zašto baš 2.Jun?
    Ne“mo“ko bi rekao-„Možda Predcednik voli Idole“, „možda je sinemofil“ i još svašta govore,što bi kazo DJole Mornar?
    U svim tim rečima ima i istine?
    Ali,u biti Predcednik je humanista i dobronameran!
    Zašto?
    Zato što svi,bez podataka i analiza Vremenske prognoze vremena,znamo da se za 1.Maj osećamo nekako pokisli i da se pored pokislog roštilja nebismo dodatno osećali pokisnuti posle brojanja glasačkij listića ,On je izašao u susret glasačima i datum izbora pomerio unapred,kao jeli i sve drugo u pouitivnom pravcu razvoja zemlje!
    E sad,to večito Ali,koje se uvek isprepreči kao u nameri i to dobronamernoj da su putevi popločani kao na Trgu Republike i da tu nešto ne štima?
    Dakle ulaskom u Jun mesec,a možda i zbog osvete i odbrambenog stava prema NJegovom mentoru,da je (mentor) Junac,namerno izabran baš mesec Jun,da dokaže suprotno?
    Bilo kako bilo,u Junu misli su već upućene ka dalekim egzotičnim destinacijama(Crna Gora,Grčka,Bugarska,Turska) i rezervaciji ležaljki,suncobrana malih pokretnih frižidera…
    Tako da ostaje veliki znak ? kako će se i na koji način,birači opredeliti na visokim temperaturama vazduha,pored zahuktavanja ko hoće a ko neće a ne zna šta hoće i tome slično?

  2. „Mnogi građani već se uveliko spremaju za predstojeće praznike, a prvi na redu jeste 1. maj, koji se tradicionalno obeležava u prirodi sa prijateljima, uz roštilj. Međutim, vreme ovog puta može pokvariti planove“. Ma da, u Srbiji su ionako mnogi praznici „prekvalifikovani“ tako da je i ovaj međunarodni dobio „scenario“ kao Dan Roštilja. Pored tako kvalitetnog Zakona o radu, značajne uloge sindikata u društvu i zavidnog položaja i materijalnog statusa zaposlenih u oba sektora i naravno kod investitora, šta bi se drugo slavilo i obeležavalo?!

  3. За прославу 1. маја се углавном спремају нерадници. За оне који свакодневно падају на нос од посла, запослени у трговинским ланацима и тржним центрима, нема слободних дана. Тако је то у модерном робовласничком друштву.

  4. „… za one koji obeležavaju 1. maj.“ ? Kao da je to neka ekstremistička manjina? Neki čudaci? Sekta? Podanički mentalitet je divna okolnost za gospodare.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.