Vremenska prognoza za narednih sedam dana: Pad temperature, kiša i olujni vetar 1Foto: FoNet/Ana Paunković

Vremenska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) najavljuje da se kiša i lokalni pljuskovi, koji će ponegde biti praćeni i jakim i kratkotrajno olujnim vetrom, posle podne i uveče očekuju u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, a u toku noći i sutra i u ostalim krajevima naše zemlje.

Sutra se očekuje veća količina padavina u prvom delu dana na jugu i jugoistoku zemlje (od 20 do 40 mm za 12 h, ponegde i više).

Posle podne slabljenje, a uveče i prestanak padavina i delimično razvedravanje, ističu iz RHMZ-a.

Sutra osetno hladnije uz pad temperature za 6 do 10 stepeni Celzijusa u odnosu na današnji dan.

Dnevna temperatura će sutra biti bez većeg kolebanja od 10 do 13 stepeni Celzijusa, a uveče u osetnom padu, osim u Timočkoj Krajini gde će biti malo toplije, sa najvišom dnevnom temperaturom oko 16 stepeni Celzijusa.

U četvrtak ujutro mestimično magla, tokom dana pretežno sunčano uz slab do umeren južni i jugoistočni vetar koji će krajem dana i noću biti u pojačanju.

U petak ujutru očekuje se naoblačenje.

Tokom dana oblačno, mestimično sa kišom i vetrovito, naročito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistočni vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine.

U subotu oblačno sa kišom i hladnije uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg.

U nedelju se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti.

Zatim, umereno oblačno sa dnevnim temperaturama oko proseka za ovaj period godine, a slab jutarnji mraz očekuje se samo na planinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari