Vremenska prognoza za večeras: U jednom delu zemlje slede pljuskovi sa grmljavinom 1Foto: Radmila Briza/Danas

U toku večeri pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u ovim predelima javlja Weather2Umbrella na svojoj Fejsbuk stranici.

Kako navode nakon jučerašnjeg veoma burnog dana kada su vremenske prilike u pitanju, danas je u Srbiji došlo do stabilizacije vremena, uz sunčano vreme, a temperature su prelazile 20°C, što su vrednosti znatno više od proseka za ovo doba godine.

Ipak, u jednom delu zemlje večeras slede pljuskovi sa grmljavinom.

Trenutno se nad istočnom Slavonijom formirao manji grmljavinski sistem koji širem području Osijeka i Vinkovaca donosi pljuskove sa grmljavinom, a pljuskovi sa grmljavinom već su zahvatili delove zapadne Bačke i šire područje Sombora, naročito šire područje Apatina i Odžaka.

Ovaj manji grmljavinski sistem uz pljuskove sa grmljavinom u naredna dva sata premeštaće se dalje na istok, odnosno preko srednjeg dela Bačke ka centralnom delu Banata.

Na svom putu ovaj sistem donosiće jače pljuskove sa grmljavinom, koji neće zauzimati veću teritoriju, ali će lokalno biti jači i biće prolaznog karaktera na svom putu dalje ka istoku.

U ostalim predelima Vojvodine, ali i Srbije biće suvo i uglavnom vedro.

Ako izuzmemo ovaj manji grmljavinski sistem, u ostalim predelima Srbije se zbog vedrog vremena očekuje veće izračivanje i hlađenje atmosfere, pa će vrlo brzo temperature ove večeri opasti na 10°C, a još hladnije biće u noći pred nama, uz temperature pred jutro od 3°C na jugu do 9°C na severu Srbije i u Beogradu.

Nakon sutrašnjeg toplog dana, uz smenu sunca i oblaka i temperatura do 22°C, krajem dana u severozaapdnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije sledi novi jači preokret vremena, uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, ponedge i uz obilnije padavine, a zbog prodora hladnog fronta očekuje se i zahlađenje, uz pad temperature vazduha i skretanje vetra na severozapadni.

U sredu osetno hladnije sa kišom, samo u Vojvodini suvo. Duvaće pojačan severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C.

U četvrtak sledi kratkotrajna stabilizacija vremena, ali ne zadugo, jer u petak stiže nova promena vremena, krajem dana sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu sledi jače zahlađenje, a na planinama će kiša preći u sneg.

Drugog dana vikenda očekuje se suvo, ali hladno, uz temperature oko 10°C.

Zahlađenje koje nas očekuje za vikend biće uvod u vreme nalik pravom jesenjem u ostatku novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari