Vučević i Mojsilović u bazi Jug kraj Bujanovca 1Foto: MOD

Centar za obuku jedinica za mirovne misije u bazi „Jug“ kod Bujanovca danas su posetili ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović.

U centru je u toku kurs za štabne oficire UN koji pohađaju polaznici iz osam zemalja, dok se grupa pripadnica Vojske Srbije priprama za misiju UN u Libanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pripadnici voda Vojske Srbije za zaštitu snaga su na poligonu Borovac kod baze „Jug“ gostima prikazali nivo osposobljenosti za ušeće u mirovnoj misji UN u Libanu.

Vučević je budućim mirovnjacima koji će na proleće biti upućeni u Liban, poželeo da na najbolji način predstavljaju sebe, Vojsku i Srbiju.

Izrazio je zadovljstvo unapređenim uslovima za obuku i što se u bazi „Jug“ obučavaju i pripadnici stranih vojski, dodaje se u saopštenju.

Po ranije saopštenim podacima, u pet misija UN i tri EU na raznim dužnostima je 279 pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane, a najviše ih je u Libanu. U sklopu redovnih rotacija osoblja smenjuju se na šest meseci ili na godinu dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari