Vučić: Đorđević računao troškove vojnog roka od godinu dana

Ostavite komentar


  1. G.predsednice,dobro bi bilo da umesto tenkica i ruskih rasklimatanih avioncica osposobite gradske cistoce da mogu imati trecu smenu,placenu,da se zaliva i odnosi smece u prikladnije vreme nego u podne.
    To bi bilo vaznije od decaka u uniformama koji se igraju rata kao njihovi ocevi i dedovi.

    1. Problem je, sto do kada on to uradi, ti ces verovatno imati licnu kartu na albanskom …

      1. Jovane,prvo,malo skole Vam ne bi skodilo…Drugo,svi koji zivimo severnije od Vranja ne treba da brinemo 30-40g. kaze vas idol.Posto sam iz Novog Sada,kontam i kad ga nasledi sin(a hoce!!)koji ce u medjuvremnu „zavrsiti“neki fakultet,moja deca i unuci ce biti daleko od ove nazovi drzave,svih Vuvica i botova tvog kalibra.Zalim te…

  2. Kako sad ‘mnogo smo daleko’ od bilo kakvog dogovora?
    Zar naš predsednik nije do nedavno vodio sa 5:0?
    A ‘dubinske pregovore’ više ni ne spominje?
    Izgleda da se jadnik iznenada nasukao u nekakav plićak?
    Predsedniče, nešto tu debelo ne štima.
    Ili lažete narod, ili ste nesposobni da vodite bilo kakve pregovore,
    tako da bi najbolje bilo i za Vas i za nas da date ostavku na svoju funkciju i povučete se dok je vreme. Posle će biti kasno, tj. prekasno!

  3. Zanimljiva računica. Ako ne grešim kada se računa o troškovima uzima se u obzir broj vojnika a ne koliko dugo će oni biti u vojsci. Ako imamo x vojnika oni su u kasarni godinu dana, nezavisno od dužine vojnog roka. Tako da smatram da je računica minsitra Đorđevića i te kako tačna…. A ova izjava je u krajnju ruku čudna…

    1. He, he, koja smejurija od svakodnevnih izjava da te Bog sačuva. Ne bi ih čovek pohvatao ni za glavu ni za rep. Pazite, kada je slavni (tadašnji) ministar, ovde pomenuti, došao do takve i takve računice (600 mln evra) onda je ta cifra bila dobro došla da se zaključi da je to mnogo, da država nema te pare i da je uvođenje služenja vojnog roka sa te gledne tačke irelevantno. Što nisu tada rekli da je to nerealna brojka? Zato što ne bi imali onaj drugi odgovor za razlog neuvođenja služenja. Znači u jednom slučaju (po potrebi) je brojka realna, a u drugom nije. Ihhh, biće tu tek novih modela za izračunavanje brojki, proračuna, mudrovanja, „analiza“, „strategija“,…….. koliko hoćete. Neko, onomad, reče da smo, po mnogo čemu, „banana država“, a drugi komentator to ispravlja i kaže „mi nismo nikakva država“. Sklon sam poverovati ovom drugom zaključku.

      1. Napisah onomad komentar sa kojim se Vi sloziste. Sad citiram wiki:
        „Država se definiše po međunarodnoj i unutrašnjoj ulozi. Na međunarodnom nivou država je suvereno telo. Suverenitet čine definisane i međunarodno priznate granice i potpuna vlast države na toj teritoriji ( kao i stanovništvo koje stalno naseljava teritoriju države). Kada teritorija ne ispunjava te osnovne uslove ona postaje neuspela država. Primer neuspele države je Somalija, gde ne postoji vlast koja ima suverentitet nad teritorijom okruženom granicama. Ima i nama bliza neuspela drzava samo nikako da se dosetim koja to bese?

    2. Danasnja skolska generacija mladica broji oko 30 hiljada klinaca a pretpostavimo da u minimalnoj verziji samo dnevni obroci po pojedincu kostaju 12 eura ispada da je za hranu na godisnjem nivou potrebno odvojiti preko 130 miliona eura. Uniforme, oprema, pribor za higijenu, smestaj grejanje, elektricna energija, zdravstvena zastita i kao najvaznije naoruzanje kostaju najmanje dodatnih 5-6 puta u odnosu na hranu. Tako da budzet Srbije nema teorije da podnese ovu ludost Gospodara Vucica. Znaci, jos jedna od praznih prica Vodje Lidera Regiona.

  4. … računao godinu dana… i tri na karte.
    Šalu na stranu danas Maja izjavi kako će to za vojsku u skupštinu za godinu dve. Nije rekla dve i po.
    Znači ovo je još jedna sočna koskica čisto da se malo ubije vremena

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.