Vučić: Osiromašeni uranijum – zločin bez presedana

Ostavite komentar


  1. Treba da se fiormira ova komisija kako bi se ovo pitanje definitivno skinulo sa dnevnog reda. Da bi se doslo do objektivnih rezultata I nalaza treba svakako formirati kompetentnu komisiju.; Ukoliko u njoj pored Maje udju I Martinovic, , Orlic, Attlagic, Lazanski, … onda rezultati njihovog ekspertskog nalaza bice poznat unapred. Treba ukljuciti I neke nezavisne medjunarodne eksperte za ovu problematiku. Takodje, da bi se dobila realna slika o celom problem Komisija treba da se bavi I uzrocima koji su doveli do NATO agresije I bombardovanja I da se ukaze gde su bacene bombe sa osiromasenim uranijumom koje ima alfa zracenje I kakve su posledice tog zracenja tj da li su opasnije od gama zracenja. Nakon toga mozemo doci do prave slike sta je to nas snaslo . Ne iskljucujem ni mogucnost da se jednog dana formira Komisija za utvrdjivanje posledica po fizicko I mentalno zdravlje gradjana Srbije vladavine rezuima SNS I SPS zajedno sa svim satelitskim I apologetsko satelitskim strankama. Onda cemo imati pravu sliku nase nedavne istorije i zbilje.

    1. Lepo ste složili skoro sve, ali u stručnoj studiji o posledicama prisustva osiromašenog uranijuma, baziranoj na činjenicama koje su realne i dokazano takve, nema mesta spekulacijama o uzrocima NATO agresije. U suprotnom, dobili bismo obimnu papazjaniju, u kojoj bi se lako mogao obezvrediti i minimizirati stručni aspekt studije.

  2. Kakav je ovo licemer.Sta si do sada cekao i nisi verovao da je osiromaseni uranijum „tvojih prijatelja sa zapada“ glavni uzrok oboljevanja od malignih bolesti.A da ne govorimo o kem trejlsima,vakcinama itd. itd… A ministera za zdravlje sto imamo steta sto trosi kiseonik, „dr smrt “ jel mu tako tepole?

  3. Najlakše je da Vučić pita njegove savetnike Blera i Šredera da li je osiromašeni uranijum štetan.

  4. uraniju me zlocin bez presedana ,ali jos veci zlocin od toga je pocinio Milosevic sto je svesno gurnuo narod u Bombardovanje ,da bi posle 78 dana potpisao cistu kapitulaciju u odnosu na ono sto je nudjeno u Rambujeu .# treba li d apodsetim Vucica ,koji je tada bio Ministar Informisanja , da u Rambujeu nije pominjeno da na KIM dolaze strane trupe ,da bi posle bombarodvanja to postala NATO misija .u Rambujeu se govorilo o Autonomiji ,a ne o nezavisnosti ./ Milosevic je svesno uvukao zemlju u Bombardovanje,svestan kako ce zemlja biti razrusena .i sad nije kriv onaj sto je gurnuo zemlju u sukob sa NATO paktom , Kakve su to licnosti koje su vodile zemlju dovoljno je samo da podsetim da je Seselj zamenik predsednika Vlade .to su osobe koje su zrele za Psihijatrosko Vestacenje bile jos tada .Ali kada 1000 normalnih pusti ludake da odlucuju o sudbini zemlje ,jasno je ko snosi odgovornost ,cim u Srbiji 28 godina na vlasti isti ljudi jasno je da je zemlja osudjena na agoniju i propast . Narod Srbije je odlucio da njegovu sudbinu zapecate do kraja strukture iz devedesetih i odgovorno tvrdim NAROD podrzava ovu strukturu na vlasti danas ,oko toga nema dileme.

    1. odgovorni za sadašnje stanje u zemlji su dobro poznati i svakako oni treba da idu na medicinsko posmatranje. medjutim šta ćemo sa narodom koji je tako jasno i glasno glasao za njih tj ta svoju katastrofu. to samo dokazuje koliko je problem zemlje veliki i kakvo sve suočavanje je neophodno. ranije se govorilo medjunarodna zavera protiv srbije ali pobediće istina. čekamo već dugo niz godina tu istinu šta se radilo i ko je za šta odgovoran. plašim se da do te istine nikada nećemo stici

  5. Srbija oseća velike posledice bombardovanja 1999. godine, a to je sve više obolelih ljudi. Osiromašeni uranijum je uzrok svih bolesti, i zato treba istažiti i ispitati koliko je Srbija zagađena osiromašenim uranijumom.

  6. Potrebno je naucno istrazivanje o posledicama NATO bombardovanja. Svet mora da zna da je to bio zlocin bez presedana. To smo duzni sami sebi.

  7. Tek će se u budućnosti videti razmera zločina zemalja NATO pakta na čelu sa SAD.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.