Neraskidivi obostrani interesi crkve i države: Kako je javnost videla susret predsednika Vučića i vladike Pahomija?

Ostavite komentar


  1. Država pomaže SPC jer je ona čuvar naše vere, kulture i tradicije. I to će ostati zauvek.

  2. Koja je to javnost???
    Nevladin sektor???
    Onda logicno i ocekivano da ti nevladinici se javljaju

  3. Dosta je samo videti šta se radi sa šumama „manastirskim“na Kučajskim planinama!!!

  4. Iako se u tekstu forsira da je u pitanju samo međusobni interes vlasti i crkve, kod Pahomija je pitanje mnogo dublje i sofisticiranije. Imenovani je čak i predstavnik zaštićenog podrucja prirode, dakle državni službenik – javno, ali zbog zaštite koja mu je omogućena, kao i zbog ogromne pažnje i poštovanja koje ima, očigledno i tajno i to sa nakićenim epoletama. Što je stara praksa udbe. Takođe je, deo tzv. Bosanskog lobija u crkvi, odakle je i trenutno najviši predstavnik vlasti…

  5. На жалост, не ради се ни о првој ни о последњој лажној оптужби неког црквеног великодостојника.

  6. Neki izgleda ni ne znate koja je simbolika naše trobojke? Pogledajte negde kako je Isus obučen (da pomognem: crveno i plavo); belo je sv.Duh….

    I kad mislite da ste sekularni u stvari ste „u tradicionalno-religijskom sosu“; na vrlo bazičnom nivou gledamo na svet na isti način kao i naši pradedovi; na sve nas su naše prababe, preko baba i majki, uticale – ako ste se pitali odakle su nam osnovni principi morala. Nema tu veze da li ste vernik, ili sekularista; ne ubij, ne kradi, ne laži, itd važi za sve. To smo od predaka nasledili, nismo tome naučeni na Filozofskom fakultetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.