Vučić: Razgovarali smo o vraćanju obaveznog vojnog roka

Ostavite komentar


    1. Kako ćeš da vakcinišeš ljude , mlade ljude koji i ne žele da se vakcinišu? Uvedeš obavezni vojni rok , prosto,genocidno….

    2. Sram bilo one koji šire defetizam i protiv su vraćanja služenja vojnog roka ,brukaju Srpski narod i slavnu Srpsku vojsku. Brukaju heroje sa Cera, Kolubare, Kajmakčalana, Branilaca, Beograda, Košara, Paštrika i mnogih drugih bitaka. Nije istina da nema obaveznog služenja vojnog roka. Primer „neutralne“ Švajcarske. Tamo je obabeza služenja vojnog roka, sa tom razlikom da se može birati 3 ili 6 meseci. Oni lenji koji služe 3 meseca idu dva puta godišnje na vojnu vežbu po sedam dana. Ko služi 6 meseci ide jednom godišnje sedam dana na vojnu vežbu. Čak imaju odela kod kuće. Oni uz granicu većina ima i oružje. Što sam i lično video.Dok Francuzi uvode u škole od osmog razreda vojničku obuku do kraja školovanja.
      Nekada, dok nam nisu bili isprani mozgovi zapadnim „vrednostima“ mi smo pravili ispaćaje u vojsku na ponos roditelja. Sad bih tajkuni, mafijaši da im tatini sinovi i mamine maze voze crne džipove, a da ih sirotinja i seljaci čuvaju. Zakon mora važiti za sve . Dužnost svakog građanina da se mora obučiti vojnim veštinama, rukovanju vatrenim oružjem, savremenim sredstvima, minama, spašavanju sebe,komšija i porodice u slučaju prirodnih katastrofa, poplava, zemljotresa, požara kao i ubačenih terorista i njihovo prepoznavanje.Vojska je glavni stub svake države .Zbog toga vojni rok mora biti obavezan.
      Oni koji šire defetizam mora da su ispranih mozgova. To su zapadnjaci i hteli da bih mogao svako da se iživljava nad Srbijom. Ali patriota uvek ima ova zemlja pa će razum i potreba države za očuvanju nezavisnosti suvereniteta svoje domovine i usvojiti pod hitno ovaj zakon o vraćanj Vojnog roka i bez rasprave.
      Vojni rok i nije ukinut već privremeno zamrznut . To će olakšati i ubrzati donošenje vraćanja vojnog roka i bez rasprave. Kad su suspendovali vojni rok uz pomoć NATO alijanse i posebno Engleske , nisu organizovali nikakve rasprave.

    3. Ma idite bre služite vojsku, dobrovoljno je, može da služi svako ko hoće. Pošaljite vašu decu da ih vojska vaspita kada vi niste umeli, nemojte da terate tuđu decu da idu kako bi se vaše dete osećalo bolje kada ode da služi vojni rok, zato što moraju svi! Jaka, dobro plaćena, obučena i naoružana vojska (kao „specijalci“), to je nama potrebno!!!

  1. O vracanju vojnog roka raspravljaju oni koji nisu sluzili vojni rok a hoce nasu decu da salju da im ciste klozete i dvorista. More mrs bre.

    1. Zamisli jad i cemer sirotih vojnika a i casnih policajaca kad pozdravljaju i raportiraju av, julinu i dr. stefanovicu. Nocna mora zvana Srbija.

      1. A zasto salutiraju, pogotovo ,,oficiri“ kako li se ujutrupogledaju u ogledalo!.

      2. Jaka vojska, jaka i država. Možda izlizana fraza, ali svakako istinita. Srbiji je potrebno vojno obučeno muško stanovništvo koje će stati u prve redove kada za to bude potrebe.

      3. Jos i petokraku da vrate na zastavu i komletni smo.Naravno i pod uslovom da kloniraju austriskog kaplara….

      4. Lepo ste rekli. Pozdravlja se himna i predsednik države. Predsednik drzave je funkcija i jedna od institucija države. Narod bira predsednika i institucije. Vojska poštuje. Da li su izbori ovakvi ili onakvi to je na političarima. Kakvi političari, takva i vlast i opozicija. Pozdrav.

    2. Ja sam za služenje vojnog roka u Srpskoj Vojsci a ne u Vojsci Srbije. Turska Vojska je jedna od najačih armija na svetu što u njoj služe isključivo Turci. JNA je poražen od predstavnika onih naroda koji su ismoristili znanje stečeno na vojnim akademijama i tukli je oružjem JNA i u uniformi JNA a u tu JNA je Srbija najviše ulagala. I na KiM su se dešavale slične stvari. Vrhovne vođe UQK su školovani na Vojnim Akademijama JNA.
      Ako je to nemoguće onda sam za visokoprofesionalizovanu Srpsku Vojsku ali da se primaju isključivo Srbi.
      Što se tiče mog KiM ja bih ga totalno demilitarizovao jer Vojska Kosova je nemoguća misija jer ne postoji kosovski jezik kojim bi se izdavale komande a i multietičnost je upitna zbog bojkota Srba a one koji se upuste u takvu samoubilačku avanturu bi njima i njihovim porodicama uskratio svaku pomoć iz Srbije.

    3. Svaka čast na komentaru. To će biti samo još jedan u nizu razloga da nam deca pobegnu iz ovog pakla, glavom bez obzira !!!!

  2. Možda i nije loša stvar uvesti kraći vojni rok da omladina malo stekne radne navike.

    1. Vojni rok nije ukinut. Sprovodi se na dobrovoljnoj bazi. Sada se zeli uvesti prinudni vojni rok. Nesto kao prinudni otkup. Znaci otpor, jer rado srbin ide u vojnike, dva ga vuku, a trojica tuku. Otpor.

      1. Pa ako bi Sutanovac vratio lovu od rasturanja svega ostao bi vam neki camac jos za Obrenovac i poplave a ovako ostali samo futeri.

        1. Nema para ni za camac voolin i av, su se postarali ovih devet godina da ni banka zuta ne ostane za vojsku.

    1. Sta je sa Svajcarskom? Vekovima nisu ratovali a imaju vrlo snaznu i organizovanu vojsku

      1. E pa kada budemo poštovali zakone i razvijali ekonomiju kao Švajcarska onda neka uvedu. Leba nemamo da jedemo oni bi da bacaju pare na vojsku i kasarine

    2. Samo pod uslovom da bude obavezno i za žene. Čisto radi ravnopravnosti među polovima.

    3. To što smo neutralni ne znači i da smo glupi. Ti bi radije da vojsku nemamo i da nema ko da nas brani, pošto vidim da su po komentarima mahom kukavice i oni koji bi prvi pobegli da zapuca.

  3. Jel učestovao Vulin u razgovoru. Ako jeste onda ne sumnjam u dogovore. On je stručnjak za vojsku.

  4. Sluzio sam vojni rok 11,5 meseci u Osijeku. Otisao sam u vojsku kao neozbiljan mladic sa 19 godina, a vratio se kao muskarac svestan svojih obaveza. Ja sam za obavezan vojnii rok.

    1. To je bilo u ex-Yu. Vremena su se promenila. Sada treba braniti Vulina i njegovog vrhovnog komandanta A.Vucica. To bi bilo na rubu pameti.

    2. Ma ti si koliko vidim i pertle naucio da vezujes u vojsci. Ne projektuj svoje odrastanje na svakoga, svi smo razliciti. Nekom ce vojska samo bezveze oduzeti mesece zivota. A vaspitanje i usmerenje polaze od kuce, a ne od vojske.

    3. Одлично, пријавите се поново за служење војног рока под вођством небојше из Београда, тетке Јулина и великог вође који је био један од узрочника великог бомбардовања и уништења Србије 1999.

    4. Ukoliko ste za obavezan vojni rok, to znači da Vam je bilo malo tih 11,5 meseci. Hoćete ponovo da budete vojnik?

    5. A sada zamisli da si potrošio tu godinu dana i naučio nešto korisno da radiš u životu?

      Drugo pitanje, pošto se sve češće Vlada Srbije hvali sa 40% reprezentacije ženskog pola, ona bi svi trebali da idu u vojsku? Zašto bi tu delili po polovima ?

    1. Prvo Vulin, da bude primer svima, pa onda ostali. Bez toga, sve su price uzaludne.

    2. Vojska nema vaspitnu ulogu, za to je zaduzena porodica i sistem vrednosti. Vojska je za ratovanje. Ja sam za NE!

    3. Vi mozete biti ZA, ako budete placali troskove iz svog dzepa. Vec postoji tkz profesionalna vojska u Srbiji koja svaki treci mesec prima svoje ionako umanjene plate od kojih tkz oficiri ne mogu platiti ni mesecnu kiriju stanova u kojima zive.

    4. A ti si jako bitan! Imate preko 700 000 botova, pa od njih pravite vojsku!

    5. Tako je. Danas pogotovo to treba ovoj deci koja ni nos ne znaju da obrišu i sve im mama i tata serviraju na tacni dok oni pilje u kompjter ili vise po kafićima i kladionicama.

  5. Da li je „on“ služio vojsku , kao i Vulin ili je držao govore na radiju Rep. Srpske, po Glini, Hrtkovcima … i slao decu da ginu za njega i Šešeljovića /jer ko nema „ić“ u prezimenu – nije Srbin/ !

    1. Nije sluzio, niko ga se ne seca, spominjao je neku kasarnu u Sarajevu i pricao neke nebuloze tipa kako je preskakao nekakav zid da bi pobegao u grad. Mislim, radikalska glupost kao satro on je uvek bio mangup i tralala. Kakva bre vojska mi smo dokazano ludi i bez nje to nama ne treba ich.

  6. Bolje da otvore konkurs i povecaju plate.. vojnik, profesionalac, kao policajac, treba da voli taj posao i non stop usavrsavanje

  7. Ne mislis valjda da cu da idem da sluzim vojni rok za tebe i Vulina i NATO generale u tzv generalstabu Srbije ? Varas se momce, grdno se varas !

  8. Pa dobro, bre, ljudi, imajte razumevanja za predlog. Uostalom vojni rok će biti kratak, tzv vulinovski, nije to tako strašno. Kad je mogao Vulin, svako će moći bez problema.

  9. Vojska ima smisla samo kao inzinjerske jedinice u slucaju prirodnih nepogoda i katastrova a za to ne treba veliki brojevi vec dobro opremljene i uvezbane male jedinice ….Rat donosi samo propast i bedu u svim segmentima drustva….

  10. Ništa korisno za život u vojsci nećete naučiti. Jedino što možete steći jesu hronična oboljenja i sklonost da bespogovorno slušate kojekakve budale.

    1. U vojsci treba naučiti samo to kako ubiti, a ne biti ubijen. Za ostalo je zadužena civilna zaštita, koja je isto tako ukinuta.

  11. Pretpostavljam da se misli na obavezu za oba pola?! Napustili smo prokaženi patrijarhalni model društva u kojem je jedna od glavnih karakteristika bilo to da muškarci idu u vojsku – sada u vreme rodne ravnopravnosti, žene će svakako insistirati i zahtevati da i one budu vojnikinje, a sve zarad rodne ravnopravnosti?!

    1. Ma ici cemo i trudne u vojsku, nema problema. Ma sve cemo da radimo, samo nemojte vise toliko da nas mrzite. Vi ne propustate nijednu priliku da istaknete kako su zene privilegovane u nasem drustvu.

      1. Mozda nisu bas privilegovane ali ako zelite da budete jednake u pravima onda hajde da budete i u obavezama.

    1. Pa onda Nevena izvolite slobodno u vojsku. Možete odmah, dobrovoljno. Mog sina ne dam da gubi život zbog budala.

  12. „dobra strana je da će se popuniti neka garnizona mesta koja su prazna i vratiti život u neka manje opštine“. Vratiće se život u ta mesta kad omogućite da se vrate ljudi u ta manja mesta, tako što ćete da ulažete u poljoprivredu, seoski turizam, organsku proizvodnju, infrastrukturu. Ta manja mesta nemju bre ni kanalizaciju, a o održavanju postojeće infrastrukture da ne govorim. Bitno da se diže spomenik Stefanu koji košta…a da, ne znamo koliko košta!

  13. Ako uvedu obavezno služenje vojnog roka opet će sirotinja da ide u vojsku a deca bogatih će da eskiviraju kao i ranije. Zato sam protiv, ko voli nek’ izvoli. I sad postoji dobrovoljno služenje vojske, pa izvolte.

  14. Pogledajte komentare na ovom tekstu u Blicu i sve ce vam biti jasno – 99% botovi podrzavaju predlog…

    1. Ovi u Danas_u neće da mi objave komentar i ako nisam bot. Baš zbog botova sam poslao komentar jer bezpogovorni podržavaju svaku glupost da pošto SNS ima 700000 članova svi mogu da se prijave za vojsku i nema potrebe da više niko ide. Oslobodiće se mesta u javnim preduzećima, opštinama za ljude koji znaju svoj posao.

    1. Kada bi se malo obavestili a ne samo pisali nebuloze dostavljene iz centrale, znali bi da vojni rok nije ukinut. Niko vam ne brani da se sutra prijavite za dobrovoljno služenje vojnog roka.

      1. I trebalo je to da uradi. Jer, da nije to uradio, AV i drustvo bi protiv nekog poveli rat, To sto su sve ratove 90-ih pogubili, to za njih nema veze, ginula su tudja deca.

      2. Ajde ne pričaj gluposti, niko nije istopio tenkove. Ovo je mit stvoren od vaših nadređenih. Eee jadni vi botovi, ti Simonida i ova tvoja drugarica Mina Petrovic, svašta vam stavljaju u sendviče…možda one mesne nareske iz vojske.

  15. Manite se tog vojnog roka više. U najbezbednijem smo okruženju na svetu. Odvajajte novac za druge bitnije stvari. Kome treba vojska da mu vaspitava decu taj ne treba ni da je ima.

  16. Sve što prosječan građanin, a koji je obveznik vojnog roka, može naučiti u vojsci, je gaziti strojevim korakom i rastaviti papovku ili kalašnjikov. A to se može naučiti za dva dana. Godinu dana kupiti čikove po kasarni, prati zahode i slijepo slušati iskompleksirani oficirski kadar nema nikakvog smisla. Dokaz je i ishod proteklih ratova gdje se JNAi JA proslavila. Osim toga, lako je bilo imati vojsku kad je cijela Juga financirala glumatanje vojne sile. Više vrijedi 10 vrhunskih profesionalaca nego garnizon onih što su dolazili sa raznih Šar planina gladni goli i bosi i nepismeni. Nijedna ozbiljna država ne treba takvu vojsku. Raditi na školstvu i opismenjavanju a ne na vojsci.

  17. Služio sam vojsku godinu dana i presela mi je. Otišao sam prepun lepih iluzija, a vratio se sa ne baš dobrim mišljenjem o ljudskom rodu. Još pamtim i ime i prezime jednog desetara koji nas je maltretirao svaki bogovetni dan. I pamtiću ga za čitav život. Ma naravno, tamo gde su radikali, socijalisti i Dveri patriotizam je u punom zamahu. Tu nema ljubavi i razumevanja za druge narode. Samo rat do balčaka. A kada toga nema onda udri po narodu narodna milicijo. Što se pre otresemo ovih batinaša sa vlasti bolje za Srbiju. Mada mislim da će nam biti potrebne decenije da nam se promeni mentalitet i Srbija postane gradjanska. Sa TV Pinkom to sigurno neće moći. P.S. Velike patriote uvalile nam spomenik usred centra Beograda, trebaće i vremena i novca da se odande ukloni. Još kad bi nekako mogli i Srbiju da premeste u Podmoskovlje njihovoj sreći ne bi bilo kraja.

    1. svako prica sta mu je u glavi, pa sta si ti mislo da ce u vojsci da te neko mazi i pazi, nisi otisao u vrtic vec u vojsku junace

      1. Ma pusti ih Gorane, vidiš da su po istom šablonu. Stare su to salame podriguše u sendviču, istekao rok.

  18. Ne igrajte se sa ovakvim stvarima. Vojsku sebi uvodite ako vam se sluzi. Fanatik sam i veliki protivnik sam po pitanju sluzenja vojske. Razloga je mnogo, prostora malo za ovde pisati, a spreman sam na sve da zastitim dete od ove bagre. Do kraja. Botovi čibe.

  19. Ja nisam za uvođenje vojnog roka zbog toga prvo što kažete da bi kao steko neke radne nvike i poštovanja ako bi bilo obavezna, a to nije tačno to se steče kući od roditelja, a ne u vojsci. Drugo oni koji vole vojsku oni će otići i bez obaveznog uvođenja, a pogotovo ako budu imali velike plate, a one koje ne zanima vojska oni neće se ni prijaviti, a ako vam ode na silu zbog obaveznog služenja od te vojske neće biti ništa i imaće te nezainterewsovane vojnike koji vam neće ničemu služiti samo ćete trošiti hranu na njih. Pa sad vidite dal vam se isplati trošiti pare na ne zainteresovane vojnike ili da te pare uložite u vjnike koji obožavaju vojsku i u vojnu tehnologiju.

  20. Znam da je to veliki trosak za drzavu, ali verujte, to bi nas u velikoj meri osnazilo

  21. Koja glupost, vojna tehnika, pogotovo elektronika napreduje bezmalo svakodnevno pa upravljanje takvim sredstvima zahteva visoko obucenog profesionalca a ne obicnog vojnika koji za par meseci moze da savlada samo rukovanje pesadijskim naoruzanjem. Dakle glupost i spin u startu, nema nista od toga.

  22. Radite ono sto je najbolje za nasu omladinu, mislim da bi se trgli i vratili normalno nacinu zivota i da se ne bi toliko forsirala savremena tehnologija.

  23. Smatram da bi vraćanje vojnog roka Srbiju vratilo u realnost, muškarci treba da prodju taj vid obuke kako bi mogli što više da se ponašaju zaštitnički.

  24. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pokrenuto pitanje obaveznog služenja vojnog roka i da će se o tome voditi široka rasprava u javnosti.

  25. jesam za to da se vrati obavezan vojni rok, ima lepih i ružnih stvari, ali mislim da je to jedini pametni predlog kako bi se sprečilo nasilje u društvu.

    1. Devedesetih je bila vojska obavezna pa je kriminal bio u porastu kao i danas. Jedino u vojsci možeš naučiti baratanjem metlom i pranje vecea. Drugo ništa

  26. Ja bih uvela obavezno služenje Vojnog roka, da nam se ovi muški deo populacije malo učvrsti!

    1. Sto vojnih rokova da vrate neće se taj učvrstiti koji nije zainteresovan za vojsku. Samo će biti više štete i izdatka nego progresa.

    2. Postovana,
      da bi ste ucvrstili muske,ne treba vam vojni rok.Sve najbolje Vam zelim i vise srece sa učvršćavanjem.

    3. Uvesti onda i za vas obaveznu služenje vojnog roka tražiliste ravnopravost. Sad se pokažite.

  27. Po ovom pitanju treba oslušnuti javnost, i postupiti prema tome. Srbija ima razvijen jak kult vojnog roka i godinama bez toga je izgubila na svom indetitetu.

  28. Nekada se covek postajalo sluzenjem vojnog roka, zato nam omladina danas i izgleda ovako, do 40-ih se ne osamostaljuju od roditelja.

    1. Mile lupetaš gluposti ne osamostaljuju od roditelja ne zbog vojske što nisu oslužili nego zbog toga što pod broj jedan nemase stalan posao pod broj dva kad i nađeš posao sa tolkom platom kolko primaš ne možeš ni šibicu da kupiš, a ne da se osamostališ.

  29. Treba vojni rok, na sta nam danas mldez lici, taman bi im dobro dosla vojska.

  30. Lično ja nisam služio. Ukinuli su. Ali sam mišljenja da je potrebno za današnju omladinu. Jaka i uspešna vojska je stub svake države. Ista ta vojska je uvek tu da služi i pomaže narodu Srbije uvek i u svakom trenutku

    1. Pa evo dragi moj botu, imaš šansu da se uključiš dobrovoljno. Dobro bi ti došlo, a ne da piskaraš gluposti što ti tvoji SNS šefovi nalože.

  31. Trebalo bi da omladina malo više stekne radne navike.Treba vratiti vojsku neznam zašto su je ukidali.

  32. Koliko je meni poznato,sluzenje vojnog roka nije ukinuto! Postoji dobrovoljno sluzenje i 4 uputna roka – septembar,decembar,mart i jun! Pa ko voli,nek izvoli!!! Odes do vojnog odseka,prijavis se i resen problem! Nista na silu…kome je do sluzenja,samo napred!!! – Svi znamo ko o svemu odlucuje…kod koga su i noz i pogaca!!! – Vucicu, ostavi nas vise na miru!!!

  33. Još se sećam reči moje pokojne babe koja mi je rekla pri odlasku na odsluženje vojnog roka: „čedo moje tek kada odslužiš vojsku ti si pravi čovek“, i dan danas posale toliko godina njene reči mi odzvanjaju u ušima.

  34. Koji smo mi to muškarci, samo filozofiramo, te ovo te ono a devojke jasno kažu da su za vojsku i sticanje životnog iskustva. Bravo za devojke one su danas mnogo jače i otvorenije od mačo muškaraca.

  35. Sto se tice obaveznog vojnog roka, sigurna sam da ce drzava doneti najbolju odluku koja, kakva god bila, moze samo da doprinese ojacanju nasih vojnih jedinica!

  36. Šta li znači da se predsednik zalaže za javnu raspravu o vraćanju vojnog roka. Izgleda ima nameru da se demokratizuje, mada to teško ide. Diktator smatra za demokratiju strogu poslušnost, ceni klimoglavstvo i šlihteraj. Umesto da poštuje ustav i zakon, on je i jedno i drugo, a obavlja funkciju predsednika, premijera i ministar je svih ministarstava. On odlučuje o otimanju penzija, o njenom usklađivanju, uglavnom, od njegovog, oka, to isto važi i za plate. Kako se seti tako povećava plate, mimo svih uredbi i zakona. Umesto da se razrade platni razredi, platu vođa određuje po svom nahođenju, saznanju i znanju, a zna sve i više od toga. Prvo je povećao plate medicinarima nekoliko puta, te prosvetarima, policiji i vojsci, a sada je došlo na red drugo povećanje plata u vojsci. Penzionerima povećao je penzije 5,9% i to je veliki napredak tako da prosečna penzija je pala sa 70 na 46% prosečne plate, a penzioneri nose “njegovu” sliku kao ikonu i predstavljaju njegovu glasačku mašinu. Drugo i nisu zaslužili i za kada, osim za glasanje, i zašto služe vođi, a s druge strane utiču na visinu BDP.

  37. Vojska je ta zbog koje svako od nas moze mirno da spava, snaga nase vojske je danas neuporediva bolja da je svaki nas neprijatelj u startu miljama daleko.

  38. Pogledajte samo kako su posle 21.00 nagrnuli botovi. Prava vojska, prva linija odbrane. Je li dragi mladi botovi, hoćete se i vi tako prijaviti za vojsku, dobrovoljno, onako da iskažete svoje rodoljublje, a ne samo preko kompjutera?

  39. Kompletna JNA zasnivala se na starijim vodnicima i zastavnicima red se znao i poštovao.Dodje po neka biljka sa akademije,podoficiri ga doškoluju za dve tri godine postane delimično upotreblji.Već kao kapetan prve klase poludi za majorskim položajem,funkcijom gde se odlučuje o nečemu ,,konkretnom,,vratite vojne škole pogotovo stručne,pita se pravi od jabuka zapamtite sve ostale kombinacije su propast.

  40. BAŠ LEPO!
    SVE SE ODVIJA PO PLANU IZ 1933., IZGLEDA!
    BLAGO NAMA!
    PREKOR IZ BANATA1

  41. Velika je investicija vracanje redovnog vojnog roka, ali jacina drzave se vidi u tome.

  42. Mladima se ova ideja nije dopala tako da ne verujem da će doći do njene realizacije.

  43. Obavezni vojni rokm bi prestavljao veliki trošak za državu. Korona kriza je napravila svima probleme i zato sada nije vreme za ovakav predlog.

  44. Iako sam muškarac vojska me ne interesuje, kao ni oružje. Nemam nameru da uzmem pušku u ruke dok sam živ.

  45. Pandemiea je dovela do smanjenja prihoda u budžetu, ali i do neplaniranih rashoda. Morali smo da nabavljamo medicinsku opremu, gradimo i rekonstruišemo zdravstvene ustanove i kupujemo vakcine. To sve košta i vojni rok bi u ovom momentu bio nepotreban i ogroman izdatak.

  46. Najmanje što može da se učini za pripadnike naše odbrane je satisfakcija za odgovoran poziv kojim se bave kao i motivacija da ga što bolje obave. Zaslužili su. Bravo!

  47. treba vratiti obavezni vojni rok. Vojska je sistem vaspitanja i neophodan je da bi se mladi muskarci naucili disciplini

  48. Možda i nije loša stvar uvesti kraći vojni rok da omladina malo stekne radne navike.

  49. Jaka i uspešna vojska je stub svake države. Ista ta vojska je uvek tu da služi i pomaže narodu Srbije uvek i u svakom trenutku

  50. Uvodjenje vojnog roka nije smak sveta. Citam komentare i ne mogu da verujem kakve sve gluposti ljudi pisu. Otadzbina je svetinja i kada ona zove tu ne sme biti pogovora. Toliko treba da znate.

  51. Apsolutno se slažem da nije loša ideja uvesti kraći vojni rok da omladina malo stekne radne navike. Da to bude u kasarnama, da ne služe civilnu Vojsku, po bolnicama preduzećima. a ne po prodavnicama

  52. Predjasnji sastav drzavnog vrha iz redova Demokratske stranke je sistematski unistio vojsku Republike Srbije i ukinuo obavezno služenje vojnog roka a samim tim i obasmislio odbrambeni sistem i vojsku nase zemlje. Apsolutno podrzavam ponovno uvodjenje obaveznog vojnog roka jer ce to doprineti jacanju nase vojske.

    1. Nosio sam čizme 40 godina i dočekao da polupismeni bot vrši analizu vojske?Generali nisu ništa naučili za to vreme osim da ih sleduju razne Cvećare,prikačene cevima za kasarne da ne bi plaćali grejanje u ogromnim stanovima.Nama realno treba jedna interventna divizija u centralnoj Srbiji.Koju lako možeš da prebaciš bilo gde za dva sata stižeš gde god kreneš.
      Oko nas je Nato prsten-tražiti od saveta bezbednosti da nas proglasi neutralnom zemljom,novac preusmeriti u poljoprivredu jer ovde uspevaju svinje i ministri a samo svinje možeš da izvezeš reče neko.

  53. I vreme je bilo da se pokrene pitanje obaveznog vojnog roka.Svaki muskarac bi trebalo da bude sposoban da nosi pušku,i ako zatreba,brani suverenitet svojih granica.

  54. Vojska je stub jedne drzave i smatram da treba da se vrati obavezni vojni rok kako bi se sav mladi kadar dobro obucio.

  55. Siguran sam da ce javnost sa zadovoljstvom prihvatiti obavezno sluzenje vojnog roka.

  56. videli smo kako to izgleda kada je Srbija slaba i ne želimo nikada više to da doživimo

  57. Da čuvaju vaše kriminalne guzice ,dok vaši sinovi uzimaju lovu na proizvodnji vina ! Mrš kriminalci i bitange !!!!!!!

  58. godinama unazad smo bili slabi, ponižavani i jadni…situacija se menja, a tome doprinosi i jačanje naše odbrambene snage

  59. nazalost vojni rok je ukinut pogresnom politikom od 2000 do 2012 god a jeftinije kosta redovna vosjka manje kosta od profesionalne a ukidanjem vojnog roka je pokusano brisanje slavne istorije nase vojske

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.