Vučić: Za sedam, osam dana moguće otvaranje obnovljenog bloka Infektivne klinike 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je moguće da se u roku od oko nedelju dana otvori obnovljeni prvi blok Infektivne klinike u Beogradu, koji je počeo da se rekonstruiše pre izbijanja epidemije korona virusa.

„Blizu smo da za sedam, osam dana otvorimo to novoobnovljeno krilo Infektivne klinike, sa oko 100 ležaja, to je ogromna pomoć za Beograd”, rekao je Vučić, koji je dočekao donaciju medicinske opreme iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na aerodromu u Batajnici, prenosi N1.

Vučić je objavio da se danas krenulo sa vakcinacijom na Kosovu, da je danas počela u Leposaviću.

„Dobili smo i magnetnu rezonancu i slajsne skenere i pokretne slajsne skenere i rendgen aparate, zaštitnu opremu – skafandere, naočare, vizire, rukavice, različite maske, sve su poslali”, rekao je Vučić o donaciji UAE.

„Pokazali su ogromno prijateljstvo i nisu štedeli”, dodao je Vučić i podsetio je da je to drugi avion koji je stigao iz UAE.

Vučić je naglasio da će biti zadat snažan udarac korona virusu i da će pobediti te je dodao da nijedan proizvod ili lek nije nedostajao do sada, da je država reagovala kad god bi lekari nešto rekli.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da će novi kontingent vakcina kompanije „Fajzer” stići 4. pa 11. januara, „na nedelju dana”, tako da će ukupno u narednom periodu stići više od 60.000 doza.

Rekao je da je to dovoljno za staračke domove, ali i da će biti i za neke zdravstvene radnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari