Vučićeva izjava o udžbenicima antidržavna

Ostavite komentar


  1. Voleo bi gospodin/drug i da može da izbriše 1990-e godine ali ne može.

    Veš mašina budućnosti, nikad neće oprati.

    1. То не може ни друг,господин Бајден.

  2. „Vučić najavio je da će podneti inicijativu Vladi da ubuduće država piše i izdaje ne samo udžbenik istorije, već i za srpski jezik i geografiju.“
    Dobro sad, nije se odma setio ali seti će se,
    Država (to sam Ja) da piše i izdaje udžbenik iz Hemije, ja prvi među svim svetskim Alhemičarima (Ljudskih duša ) znam ,siguran sam da državi Srbiji(meni) takav udžbenik obavezno treba. Samo Alhemija Srbiju Spašava.

  3. Što se tiče udzbenika, o svakom već odlučuje država (propisuje plan i program), rokove, daje primedbe, koje izdavač uvažava i na kraju odobrava). Ovo što sada predlaže ( i usvaja) Vučić je otimanje prihoda od privatnih izdavača i ništa više.

    1. Polovan udzbenik iz logike, inace od Mihajla Markovica, Mirinog, sam letos od preprodavaca platio 1100 dinara…..polovan.
      Samo ne pricajte o profitima izdavaca u vlasnistvu slovenackih i hrvatskih kompanija….bas mi zao.
      O irganizovanoj mrezi preprodavaca takodje ne bih.
      A o nastavnim planovima i programima, te k to ne bih

  4. Opste je poznato da udzbenike istorije decenijama pisu antisrbi 🙂

    1. Opste je poznato i da je istorija, pa cak i sam svet u kojem zivimo, antisrpski.

  5. SNS udžbenici: istorija novog veka se izučava od 2012. godine, period pre toga poznat pod nazivom „žuto mračno doba“ se spominje u jednoj lekciji; geografija pokriva samo „Srpski svet“ – Srbija, Vojvodina, Kosovo, Republika Srpska, Crna Gora, granica Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica; srpski jezik i književnost se prilagođavaju novom standardu, zemunskom dijalektu, koji postaje zvanični književni srpski.

  6. Ništa me ne čudi ova glupa izjava o udžbenicima. Taj čovek se u sve meša, a ni o čemu ništa ne zna.

    1. A udžbenik iz fizičkog, anatomije i psihologiju će lično on napisati.
      Sve čovek položio sa desetom.
      Izvinjavam se anatomija je bila 9, ali samo zato što nije boi na vežbama.

    2. Svrha izjave je dizanje rejtinga, nema veze sa stvarnošću. Naslovi po novinama će biti Vučić brani udžbenike itd.

      1. Da podsetim Danasove botove da se jedino nacionalna istorija izučava u ogromnoj većini zemalja. U Srbiji je na poslednjem mestu i po pravilu ne stiže da se ispredaje, a kamoli nauči.

  7. Pitanje je ko je dozvolio da naše udžbenike štampa nemačka ambasada sa nekom svojom firmicom i da svaka škola može imati drugačiji udžbenik od druge firme koja štampa?

  8. Ovome nema kraja….. Da nije tragično bilo bi komično.
    Šta je sledeće…
    Siroti ministar požurio da podrži ovu brilijantnu izjavu vodje.
    Smeši se nama svetla budućnost dragi gradjani Srbije.

  9. To sa udžbenicima, ništa novo. Već su radili hitler i staljin. A u s.koreji je i dan da danas

  10. Morate biti zlonamerni pa ne razumeti šta je Vučić hteo da kaže: trebalo bi pisati udžbenike tako da poštuju nacionalne interese.To je suština.

    1. A Vučić će da nam štiti nacionalne interese, gde ih je on zajedno sa Šešeljem štitio tamo nas više nema.

    2. Itekako ima i drugacijih komentara ali juce ujutru takvi nisu pustani odnosno „preskakani“ su ali su objavljeni svi oni koji sustinu stvari ili ne shvataju ili je nesto drugo u pitanju .
      Ako se pustac komentara ne razume u temu o kojoj se pise ne treba da radi na tom mestu .
      Da dovrsim , bivsa ministarstava su odgovorna za ovaj propust u vezi udzbenika .

  11. Поуздано знам да су уџбеници за историју катастрофални јер имам децу у основној школи. Недопустиво је да се националној историји посвећује тако мало часова. Срамота. Председника и министре не бих коментарисала. Они су потпуно неупућени у било шта. Пардон, Вучић је упућен у све и све зна.

    1. Celokupna srpska istorija, od vinčanske kulture do veličanstvene i herojske pobede SNS-a na izborima 2012. godine može da pokrije ako se dobro rastegli jednu školsku godinu. Šta li će deca da uče u preostalim razredima? Zašto smatrate da je nebitno poznavanje, makar informativno, istorije celog sveta?

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 9

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.