Partizan i Vuk Rašović po svoj prilici nastavljaju zajedno tamo gde su stali pre izgubljenog meča s Crvenom zvezdom.

Mada se u noći poraza u 145. večitom derbiju činilo da je pitanje sata a ne dana kada će mladi trener otkazom ili sporazumnim raskidom ugovora platiti ceh za samo pet osvojenih bodova od mogućih 15 u poslednjih pet kola prvenstva, mahom očajnu igru u dosadašnjem toku sezone i neulazak u neko od UEFA takmičenja, izgleda da će nekadašnji štoper srpskog šampiona i (dalje) lidera Jelen Superlige još jednom preživeti na najnesigurnijoj i najnapadanijoj poziciji u klubu iz Humske.

Osim u slučaju preokreta i drugačije odluke na sinoćnjem sastanku Sekretarijata, tj. najužeg rukovodstva „parnog valjka“, Rašović će do zime ili prvog narednog rezultatskog kiksa voditi jednu od najlošijih ekipa u novijoj istoriji crno-belih. Što ne znači da mu uprava odavno ne traži naslednika. Pre će biti da su ozbiljni i dokazani strani treneri skupi, a njihove domaće kolege nemaju dovoljno jaku biografiju, nisu svima po volji u UO, poput doskorašnjeg selektora omladinske selekcije Srbije Ljubinka Drulovića ili vođe OFK Beograda Zorana Milinkovića, odnosno imaju siguran posao kao Marko Nikolić u Vojvodini.

Ovaj poslednji je inače (bio) prvi pik predsednika Dragana Đurića i njegovih saradnika. Pitanje je, međutim, da li je novosadski klub spreman da ga pusti u situaciji kada su večiti rivali nikada „ranjiviji“ u borbi za titulu. I da li je trideset četiri godine starom stručnjaku još stalo da se oproba u Humskoj, posle sjajnih rezultata Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koji su imali lepog odjeka van Srbije i doneli mu neke zanimljive inostrane ponude u najavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari