„Upali su maskirani i udarali nas pendrecima“: Da li policija sa Romima drugačije postupa?

Ostavite komentar


  1. Za napada na policajca nema opravdanja. Težak zločin. Romi se kreću u grupama i napadaju i kradu. To ako nije istina onda nemojte ni da objavite komentar. Inače lično nemam ništa protiv njih ali zaštititi treba građane na ulici, u prevozu.

  2. Moja otadzbina Srbija se pretvorila u tamni vilajet gde vladaju sile mraka. Nista vise nije sveto: nema zakona ,ljudi su korumpirani u jedinstvenom lancu mita u svakom segmentu vlasti, patrijarh se za slavu slika sa estradnim zvezdama umesto da jede sa sirotinjom a definicja kulture se svela na rijaliti programe gde svi vicu u sto vreme umesto da govore jedni sa drugima. Nas divni jezik je postao jako agresivan , obiluje stranim recima koje se pogresno upotrebljavaju a u isto vreme niko ne govori niti jedan strani jezk. U masovnim medijima je sve kao u Orvelovoj „Zivotinjskoj farmi“ kada kokoske skandiraju svinjama :“ Cetiri noge dobre, dve noge lose“. I zato se desava da gradjani Srbije trpe nasilje od organa vlasti. Oni su prvi jer su manjina a nece proci mnogo vremena kad podjednoko svi budu trpeli nasilje od sytane drzave. Pod predpostavkom da nisu napustili zemlju kao ja. Nasa zemlja godinama ide putem koji je suprotan EU: od „demokratije u pristupu EU“ preko modela Belorusije ka Severnoj Koreji gde su odjednom svi neprijatelji i u celoj zemlji se samo moze cuti ili glas jedinog i velikog vodje , ili njegov eho kroz usta hiljada „sledbenika “ koji su od tog hora zaradili malo koristi za sebe. Osecam potrebu da se izvinem u licno ime postovanim zemljacima Romima koji trpe nasilje samo zato sto su vidljivo razliciti od sredine. Nisu svi policajci ( obicno iz BIH i Crne Gore pa zato pricaju jekavicu kao i vise od pola Beograda), ima nas Sumadinaca jos uvek ponegde. Zahvaljujem redakciji na ustupljenom prostoru i hrabrosti da iskreno govori o Srpskoj svakodnevici.Pozdrav iz Kanade.

  3. istina je, romi imaju drugačiji status.
    EU ih štiti prekomerno i promoviše pozitivnu diskriminaciju, oni imaju EU plaćene advokate i HGO aktiviste koji odmah skaču u njihovu odbranu.
    prošlo je vreme kad su bili žrtve bez zaštite.

  4. Gospodo, da li ste imali priliku da vidite kako se policija dočekuje u ovakvim naseljima i pri najobičnijim intervencijama? To su geta u kojima se na vas uvredama, pljuvanjem pa i fizički obrušavaju svi, od deteta u kolevci do nepokretnih staraca. Posebno su agresivne žene. Zakonska pravila tamo ne važe, možete imati kakve god hoćete papire od sudova, tužilaca, to se tamo ne priznaje. Samo oni policajci koji su morali ulaziti u te favele znaju kako je to. Zato malo istražite i drugu stranu ako želite biti objektivni.

  5. Pored novobeogradskog Ušća trojica Roma su pokušala u mom prisustvu da mi odžepare ćerku. Prijavio sam ih policiji, opisao i… ništa. Video sam ih u akciji mesecima kasnije.

  6. Kada će se početi sa kažnjavanjem Roma zbog paljenja svega i svačega, npr.guma, kablova i slično? Kada će da budu kažnjeni što se voze u onim sklepanim vozilima na lož ulje? Gde ste „ekolozi“ da se malo i time pozabavite???

  7. Kako je naveo, svi znamo da su institucije zarobljene u našoj državi, teško može da se očekuje da će nešto uraditi ovim povodom. !!!

  8. „Upali su maskirani i udarali nas pendrecima“: Da li policija sa Romima drugačije postupa? Takose to ne radi treba razgovarati ne silom da se napada narod to jeste nasilja niti imaju prava da napadaju !!!

  9. Ako su napadali romskog naroda to jeste napadi nasilja to pravo policija nije imala da radi !!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.