Za pet dana napisano 15 kazni u ugostiteljskim objektima 1Foto: J. Stanković

Prošlo je sedam dana od kako su uvedene kovid propusnice za ugostiteljske objekte od 22 sata. Od ponedeljka inspektori naplaćuju i kazne.

Tokom ove nedelje posle 22 sata inspektori su kontrolisali oko 800 objekata, prenosi RTS.

Doktorka Svetlala Mijatović, zamenica rukovodioca Radne grupe za kordinacuju republičkih inspekcija rekla je da su u kontroli učestvovale tri inspekcije sanitarna, komunalna i komunalna Milicija i da su se mere poštovale kod objekata koje su zatekli da su otvoreni posle 22 sata.

„Opšti je zaključak da većina ugostitelja nije bila spremna i u 11 gradova imamo situaciju da se nijedan ugostiteljski objekat nije otvorio posle 22 sata. Ja verujem da su oni u pripremi, da pripreme svoje osoblje da bude vakcinisano“, navela je Mijatovićeva za RTS.

Naglasila je da oni koji su radili posle 22 časa, uglavnom su poštovali sve mere, vrlo malo objekata je kažnjeno, negde oko 15 za pet dana u nedelji, što znači da samo u sedam gradova, jedan do dva objekta su dobili kazne.

„Ta kazna je 5.000 za fizičko lice, 30.000 za kovid redara i 150.000 za preduzetnika i 300.000 za pravno lice“, rekla je.

Kaže da prvi efekat mera koji se može primetiti je da se ugostitelji užurbano spremaju da mogu da rade i posle 22 sata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari