Na sednici Gradskog veća Požarevca prihvaćen je tromesečni izveštaj Komisije za socijalna pitanja Skupštine grada Požarevca. Za socijalu je ukupno izdvojeno preko 458 hiljada dinara od čega za osnovne životne namirnice 157 hiljada, po osnovu radnog angažovanja bezmalo 300 hiljada za pribavljanje ličnih dokumenata 2 hiljade i za putne troškove 1,5 hiljada.

Usvojen je petogodišnji izveštaj Veterinarskog specijalističkog instituta „Požarevac“ o kontroli namirnica životinjskog porekla na zelenim pijacama u Požarevcu i Kostolcu. Gradsko veće se veoma pozitivno izjasnilo o ovom izveštaju s obzirom da trend ispravnosti ovih namirnica ima uzlaznu putanju. Iz godine u godinu, znatno je povećan procenat količina ispravnih namirnica dok je uslovno upotrebljivih i neupotrebljivih sve manje. Prihvaćen je izveštaj o kvalitetu javnih vodnih objekata na teritoriji grada Požarevca za septembar i oktobar. Ispravne su česme: na Čačalici – gornja i donja, Crvenom krstu, Požarevačkoj obilaznici, Milinim vodama i Poljoprivrednoj školi. U seoskim naseljima ispravne su javne česme u Maljurevcu i Poljani a neodgovarajućeg kvaliteta su Barama, Ćirikovcu, Kasidolu i Ostrovu.

Posebnu pažnju izazvalo je donošenje odluke o davanju u zakup restorana „Čikoš„ na javnoj licitaciji. Međutim, određeni su i posebni uslovi za budućeg zakupca. Namena restorana mora biti prilagođena tradicionalnom etno stilu što će se odnositi na gastronomsku ponudu, ambijent, izgled enterijera i ponašanje osoblja. Posebni sadržaji će se ostvarivali u saradnji sa Centrom za kulturu i turističkom organizacijom. Zakupac će, takođe, u bašti „Čikoša“, tokom godine omogućavati realizaciju pojedinih aktivnosti za koje lokalna samouprava ima interes kao što su: zimski bazar, osmomartovska zabava, sajmovi, festivali cveća i druge manifestacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari