Na rekama, jezerima i bazenima u Srbiji od aprila do kraja juna udavilo se 10 osoba, među kojima šestoro dece starosti između šest i 15 godina, prenose mediji. U proteklom vikendu Dunav i Savsko jezero u Beogradu odneli su dva života.


Crna serija utapanja započeta je krajem aprila kada su se u reci Toplici nadomak sela Podine utopili baka i šestogodišnji unuk. Nakon toga, četrnaestogodišnji dečak iz Futoga udavio se u Dunavu kod Bačke Palanke, dok je jedan petnaestogodišnjak iz istog mesta nastradao u Borkovačkom jezeru.

Kruševljanin star 55 godina utopio se u jezeru Ćelije, početkom juna devetogodišnja devojčica iz Čuruga udavila se u Staroj Tisi, a jedan dvanaestogodišnjak iz Rume utopio se u Savi. Neopreznost i alkohol prošle nedelje koštali su života muškarca starog 45 godina koji je stradao u Savskom jezeru.

Iz nadležnih službi apelovano je na građane da vode računa o bezbednosti, da ne preduzimaju rizične poduhvate, poput kupanja na nedozvoljenim mestima i bez prisustva spasilaca, ili pod uticajem opojnih sredstava, kao i da posebnu brigu posvete deci i mladima, na kupalištima, ili u blizini vode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari