Zabranjeno kupanje u jezeru Korlatoš: U vodi pronađeni mikroorganizmi 1Foto: Andrea Stipankov (SoInfo) - Bezdan, Korlatoš

Rešenjem sanitarnog inspektora Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo zabranjeno je kupanje na kupalištu Korlatoš u naselju Bezdan, u Somboru.

Kako navodi portal SoInfo, prema navodima iz rešenja, nakon ispitivanju površinske vode i stručnog mišljenja Zavoda za javno zdravlje Sombor, utvrđeno je da voda na kupalištu, u vikend naselju i jezeru Korlatoš u Bezdanu nije ispravna za kupanje zbog mikrobiološke neispravnosti.

„Zabrana stupa na snagu odmah i traje do pribavljanja nalaza ovlašćene zdravstvene ustanove da je voda za kupanje zdravstveno ispravna“, piše u rešenju.

Ispitivanjem je utvrđeno, dodaje se, da voda ne ispunjava uslove iz Pravilnika o parametrima ekološkog i hemijskog statusa površinskih voda i parametrima hemijskog i kvantitativnog statusa podzemnih voda, odnosno iz Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim i podzemnim vodama i sedimentu i rokovima za njihovo dostizanje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari