Sve ulaznice su rasprodate u rekordnom roku, na tribinama Kombank arene očekuje se oko 24.000 posetilaca, pa nema sumnje da Crvena zvezda ima šanse da savlada favorizovani Uniks iz Kazanja u prvom meču polufinala Evrokupa (19.30).

Tim koji je u toku ove takmičarske godine izgubio samo dve od odigranih 37 utakmica predstavlja pravu pretnju Crvenoj zvezdi, a trener Dejan Radonjić želi da na „krilima“ navijača njegov tim upiše pobedu pred revanš 9. aprila.

– Naša želja je ogromna, motiv izuzetan i daćemo sve od sebe da naša igra bude na nivou ambijenta u dvorani. Želim da budemo makar za poen bolji. Daćemo sve od sebe da se utakmica završi onako kako želimo, a bitan plus je to što će Ivan Radenović najverovatnije biti spreman da nam pomogne, iako je to posle meča protiv Cibone u nedelju delovalo nerealno – dobre vesti stižu iz tabora crveno-belih.

Ove sezone tim iz Kazanja je napravio nekoliko dobrih poteza, doveo italijanskog trenera Andreu Trinkjerija i veliki broj igrača koji su u bivšim klubovima prikazivali sjajne partije (Gaudlok, Mek Ki), što se višestruko isplatilo jer Uniks igra maltene bez greške.

– Uniks već godinama pravi sjajne timove, osvaja titule, a ove godine imaju najkvalitetniji. Vodi ih odličan trener, imaju sjajne igrače, koji poseduju iskustvo osvajanja trofeja. Ove sezone zabeležili su samo dva poraza u mečevima bez rezultatskog značaja, a dva dvomeča u Evrokupu dobili su sa ogromnom razlikom. Ne dozvoljavaju nam da se koncentrišemo samo na jednog igrača, već na tim kao celinu – objašnjava Radonjić.

O ambijentu u Areni se konstantno priča još od četvrtfinala protiv Budiveljnika, a Radonjić kaže da je u polufinalu prednost Zvezdina jer se navikla na takvu podršku.

– Jeste naša prednost što smo već igrali u atmosferi kakva će biti u sredu i to je jedan od elemenata koji nam daje pravo da budemo optimisti. U ovom trenutku i u ovoj fazi takmičenja nema prostora za rasterećenost, ali očekujem da nam bude psihološki lakše nego protiv Budiveljnika – zaključio je Radonjić.

„Zvezda je evroligaška ekipa“

Andrea Trinkjeri, 45-godišnji trener Uniksa rodom iz Milana kome je majka sa ovih prostora, pričao je sa novinarima na srpskom po dolasku u Beograd.

– Neće na parketu biti nikakvih iznenađenja, dobro poznajem ekipu Crvene zvezde. To je jedan definisan tim koji je kvalitetan na svim pozicijama. Mišljenja sam da je Zvezda izuzetno jaka, evroligaška ekipa. Atmosfera je bez sumnje najbolja u Evropi, oduševljen sam.

Valensija i Nižnji igrali sinoć

Prvi polufinalni meč odigrali su Valensija i Nižnji Novgorod u Španiji sinoć od 20.45 po srednjeevropskom vremenu. Nižnji je u četvrtfinalu bio bolji od Hapoela, a Valensija je slavila protiv berlinske Albe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari