"Zadruga je sušta pristojnost, ovo je mnogo opasnije": Vučić na Hepiju kritikovao program te televizije 1Foto: printscreen / Happy TV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući večeras na televiziji Hepi u emisiji „Ćirilica“ iskritikovao je program upravo te nacionalne televizije.

Predsednik je posle više od sat i po vremena emisije upitao autora Milomira Marića „koliko je sati, ima li Parova“, na šta mu je on odgovorio „ima vremena, nismo docnili“ i da oni imaju neku drugu vrstu „političkog rijalitija“.

„To su oni koji svaki dan dolaze da objasne kako puštam kišu iz HARPa, kako su Amerikanci napravili zemljotres u Turskoj, kako je zemlja ravna ploča“, rekao je Vučić, a Marić dodao kako toga „nema ni u Zaduzi“.

„Nema u Zadruzi, ali ima kod tebe svaki dan. Zadruga je sušta pristojnost, a nikada je nisam gledao, niti bih je gledao“, naveo je predsednik.

Marić je dodao da svako mora da se bori za gledanost, ali da je to isti žanr, uz opasku „gori su od nas“.

„Nisu, uz veliko poštovanje svega, da ti narodu objašnjavaš kako je tajno Teslino oružje izazvalo elektromagnetne rasade u Turskoj, ja to stvarno.. Sve to je mnogo opasnije nego sve gluposti i nepristojnosti koje možemo da gledamo“, pokušao je da nastavi Vučić, ali ga je voditelj ubrzo prekinuo i promenio temu.

Komentarišući ocene Fridom Hausa o slobodi medija, Vučić je prethodno rekao da u Srbiji možete da gledate sve – imate i ruske i ukrajinske kanale, zapadne i kineske.

„U Srbiji imate sve, a kod njih ne. Zato mi nismo dobri. Kod nas je autokratija i diktatura, a kod njih sloboda i demokratija“, ocenio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari