Zagrebački nadbiskup Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu srpskom Porfiriju i vernicima 1Foto: EPA/OSKAR HOEHER

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić uputio je povodom Uskrsa čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj i vernicima poželevši im da molitvom Hristu njegov mir postane i mir svih.

„Radosna srca upućujem uskršnje čestitke Vašoj Svetosti, cenjeni gospodine Patrijarše i dragi brate u Hristu, te članovima sestrinske SPC, episkopima, sveštenstvu, monaštvu kao i svim Hristovim vernicima“, poručio je kardinal Bozanić.

On je rekao kako je Gospod Isus Hrist neposredno pre muka, smrti i vaskrsnuća rekao svojim učenicima: „Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svet daje“ (Iv 14,27).

„Uskršnji dar mira nutarnja je preobrazba našega života. Isusov se mir uvek tiče ljudskoga srca i dostojanstva čoveka koje je ljudima darovano, a nisu ga sami postigli“, rekao je on, prenosi Hina.

Bozanić je rekao da istinski mir pripada svima koji se odvaže ući u dubinu bića i pronađu Božju sliku po kojoj je čovek stvoren, a koja je tako često unakažena ljudskom zlobom i mržnjom.

„Prvi dar Isupljenja upravo mir, kao plod Hristove pobede nad grehom i smrti. Hristov mir daje ljudskom srcu duboki osećaj da smo u Božjim rukama. To je istinska Radosna vest koja menja svet, obeležen sukobima koji razdiru čovečnost i civilizaciju“, naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari