Zaječar obeležava Dan sektora za vanredne situacije 1Foto: M.S. / Danas

Sektor za vanredne situacije Ministartsva unutrašnjih poslova obeležava Dan sektora za vanredne situacije nizom manifestacija širom Srbije. Tim povodom Zaječarci su se danas družili sa vatrogascima u centru grada.

Danas je, na Trgu oslobođenja u Zaječaru, izveden taktičko–tehnički zbor, dok su najmlađi Zaječarci imali prliku da se druže sa vatrogascima i saznaju sve o njihovom pozivu.

Igor Dimitrijević, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona u Zaječaru kazao je za Danas, da je proslava nedelje Sektora za vanredne situacije počela sečenje slavskog kolača i obeležavanjem krsne slave „Presvete Bogorodice – Neopalime kupine“ u prostorijama Vatrogasnog doma u Zaječaru, a da se danas nastavila zborom na centru.

Zaječar obeležava Dan sektora za vanredne situacije 2
Foto: M.S. / Danas

“Danas održavamo tektičko-tehnički zbor, prikaz vatrogasne opreme i vozila. Sutra se aktivnosti nastavljaju akcijom dobrovoljnog davanja krvi, dok za petak je planirana vežba spasavanja u Osnovnoj školi “Ljuba Nešić””, istakao je on.

Najmlađi Zaječarci imali su priliku da vide najsavremenija vozila i opremu. Na centru u Zaječaru bili su izloženi i čamci kao i oprema koju vatrogasci koriste prilikom akcija spašavanja.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari