Zaposleni u regionalnoj TV Pirot juče ujutru naišli su na zaključana vrata i nisu mogli da uđu u prostorije TV jer je, kako smo saznali, većinski vlasnik promenio bravu. U toku prepodneva emitovane su samo servisne informacije. TV Pirot ima frekfenciju za regionalno emitovanmje programa i zapošljava 17 radnika.

U međuvremenu je većinski vlasnik dobio odluku sidnikalne organizacije da je ranije najavaljeni štrajk za 1. jun stavljen van snage i najavio da će TV krenuti sa redovnim programom u toku dana.

Zaposleni u ovoj TV iznenađeni su ovakvim potezom, odnosno zaključavanjem prostorija. Pre petnaestak dana najavili su stupanje u štrajk 1. juna i doneli odluku o minimumu procesa rada, zahtevajući isplatu zaostalih plata za april i maj. Ranije najavljeni štrajk juče nije počeo jer je deo zahteva ispunjen.

– Ovo je prvi put od otvaranja TV, pre deset godina, da nismo mogli da uđemo u radne prostorije. Juče ujutro nije emitovan redovni program već samo servisne informacije, štrajk je suspendovan i zaposleni žele da rade i da se nastavi redovni program i zbog naših brojnih gledalaca i komintenata – kaže odgovorni urednik TV Pirot Milan Ilić, dodajući da su „zatečeni zaključavanjem TV“.

Većinski vlasnik TV Pirot i i predsednik Skupštine TV Pirot.d.o.o Milorad Pejić rekao je novinarima ‘’da je on promenio bravu na ulaznim vratima kako bi se zaštitila imovina“.

– Imam prava da zaštitim svoje interese. Prostorije u kojima se nalazi TV nisu naše već imamo ugovor o zakupu i hteo sam da se zaštiti i oprema, a oni mogu da štrajkuju van prostorija u nekim drugim prostorijama – rekao je Pejić, dodajući da je lepa vest o suspendovanju štrajka i najavio da će u toku dana krenuti redovni program.

Direktor TV Pirot Goran Paunović kaže zbog toga što je u petak isplaćena jedna zaostala zarada, Samostalni sindikat doneo odluku da stavi van snage odluku o štrajku.

– Uspeli smo da izađemo iz ove situacije i juče smo većinskom vlasniku dostavili odluku o suspendovanju štrajka i nadam se da ćemo vrlo brzo krenuti sa radom. Odluku o stavljanu van snage odluke o štrajku sam dobio od predsednika sindikata Tv i očigledno je da je došlo do određenog nesporazuma – kazao je Paunović.

Kako smo saznali, predstavnici Tv juče su o ovim problemima razgovarali sa rukovodstvom opštine Pirot.

TV Pirot je prodata 2. novembra 2007. godine kada ju je kupio Milorad Pejić iz Pirota koji je vlasnik Privatnog preduzeća Jupiter iz ovog grada. Pejić je TV Pirot kupio za 4, 1 milion dinara, a početna cena bila je 1,9 miliona dinara.

Stigli ključevi

Posle sedmočasovne pauze i zaključanih ulaznih vrata, direktor regionalne TV Pirot Goran Paunović je od većinskog vlasnike ove medijske kuće Milorada Pejića juče oko 14 sati dobio ključeve od nove brave ulaznih vrata i redakcija je ušla u prostorije.

– Odmah počinjemo sa pripremom redovnog programa i emisija koje se emituju po našoj uobičajenoj programskoj šemi – rekao je Danasu direktor Paunović.

Prema njegovim rečima, za sutra je zakazan sastanak lokalne samouprave sa većinskim vlasnikom Miloradom Pejićem, kome će prisustivati i direktor i odgovorni urednik.

– Biće to još jedna prilika da se razgovara kako da se izađe iz ove sitacije, o probleima koje imamo i kako da ova televizija opstane – kaže Paunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari