Koliko se plaća zakup privatne kuće za smeštaj Filijale PIO u Vranju 1Ulaz u kuću u kojoj je Filijala Fond PIO/ Foto: V. Ristić

„To i vrapci na grani znaju, pa ne znam zašto vas to interesuje“, odgovorio je novinaru Danasa direktor Filijale Fonda PIO za Pčinjski okrug Srdjan Dekić, koji ni posle dvadeset dana nije odgovorio na zvanično upućeni zahtev da nam dostavi informacije o ceni zakupa privatne kuće za potrebe ove institucije.

Novinar Danasa 20. januara uputio je na zvanični mejl direktora Filijale Fonda Penziono invalidskog osiguranja (PIO) zvanični zahtev kako bi dobio odgovor na pitanja: kolika je cena zakupa privatne kuće u ulici Cara Dušana u koju se zbog renoviranja zgrade privremeno preselilo kompletno osoblje filijale.

Direktora filijale Srdjana Dekića, u istom dopisu pitali smo i kada će biti završena rekonstrukcija zgrada filijale, kao i kako on reaguje na pritužbe gradjana koji nemaju adekvatne uslove da u zimsko vreme iskoriste svoje pravo na ostvarivanje usluga zbog neadekvatnog prostora.

-Nemam ovlašćenja da vam dam te informacije. Pisaću direkciji, pa ću vam javiti. Danas nisam radio, pokrenuću priču i dostaviti odgovore – odgovarao je na više SMS upita novinara Danasa direktor Dekić, inače visoki funkcioner Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije u Vranju (SPS).

U medjuvremenu gradjani su bili i dalje u problemima, a na loše uslove pružanja usluga ovde državne institucije konstantno su se javljali gradjani iz svih sedam opština Pčinjskog okruga.

Koliko se plaća zakup privatne kuće za smeštaj Filijale PIO u Vranju 2
Srđan Dekić/Foto: Privatna arhiva

Prema nezvaničnim informacijama, zbog s jeseni započete rekonstrukcije zgrade filijale Fonda PIO za Pčinjski okrug koja se nalazi u centru grada zakupljena je novosagradjena kuća u neposrednoj blizini privremeno napuštenog objekta uz cenu zakupa „izmedju tri i četiri hiljade evra“.

Zaposleni u filijali PIO, želeći da ostanu anonimni, rekli su novinaru Danasa da „adekvatni uslovi ne postoje za rad kako onih u filijali, tako ni za gradjane koji usred zime, i epidemiološke situacije moraju da se pojavljuju u manjem broju“.

Zbog uskraćivanja informacija od javnog značaja, javnost u Pčinjskom okrugu, ne zna kada će biti ponovo otvorena zgrada filijale Fonda PIO u ulici Kralja Stefana Prvovenčanog u centru Vranja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari