Zašto „Nacionalna avangarda“?

Ostavite komentar


  1. Marina Abramovich: Umetnik susreće sveže iščupani stari hercegovacki koren. Vanvremenski ili jednostavno van vremena.

  2. Ovo je platforma novokomponovanog srpskog nacionalnog identiteta,koji ima za cilj da kreira i nametne LAZNI I NEPOSTOJECI nacionalni identitet, zasnovan na konceptu nacije kao prirodne zajednice,sve u svrhu kreiranja stanja straha,ugrozenosti,haosa.Poruka prva ovog pamfleta.“Ideje imaju primat nad stvarnoscu,2/Voluntarizam u kreiranju ideja.3/Nuznost da se ovakve ideje materjalizuju.
    Izgradnja „drustvene i tehnoloske forme buducnosti“,“nacionalne avangarde“poverava se intelektualnoj eliti van „kruga dvojke“.Istoricari ce „ceprkati“ po proslosti,kako bi kreirali novu proslost,arheolozi,kako bi otkrili anticko poreklo srpske nacije,pisci ce glorifikovati epske tradicije i mitove.
    Ovo je tek prvi korak u destrukcija individualnog identiteta.Od naroda ce se traziti da prihvati zrtvovanje,ako treba i buducih generacija,da bi se doslo do konacne pobede,oslobodjenja i ujedinjenja svih Srba.
    Kada je dijagnoza jednom ovako postavljenja,METOD se namece sam po sebi.

  3. Mnogo ste reči potrošili da bi ste rekli ,,i ako želimo da priznamo Kosovo, nismo izdajnici, majke nam, već smo zapravo nacionalisti i desničari“. Inače gorući Vučićev problem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.