Zašto ne želim drugo dete

Ispovest čitateljke Danasa koja se pre godinu dana porodila u bolnici u zapadnoj Srbiji

Ostavite komentar


  1. Potpisujem, potpuno isti dozivljaj u Beogradu, a lekar sam i sama.
    Cisto izivljavanje nad nejakim. Nisu nas tome ucili na fakultetu.
    Ginekologije je samo profit i nema dodira sa medicinom u nasoj zemlji.

  2. Ja sam, najiskrenije, prestravljena. Treba možda pokrenuti neku peticiju da mora da ide pratnja sa trudnicom u salu. Doktori nikada neće odgovorati niti za mito a posebno ne za zverski odnos prema ženi koja se porađa. Zato je možda obavezna pratnja neka vrste preventivne mere. E to je zastrašujuće.

  3. Dušo draga, jako mi je žao što si morala kroz ovaj horor da prodjes. I sama sam majka, ali srećom dete nisam rodila u Srbiji. Želim vam sve najlepše od srca. I da zaboraviš ove muke što pre.

  4. Nazalost ovo je nasa stvarnost. Ja sam suprugu jedva ubedio da imamo drugo dete tek posle 14 godina. Ne treba biti previse pametan da trece ne planiramo, a ovo je jedan od glavnih razloga.

  5. Sve tačno od reči do reči. Na žalost,i pre 35 god kad sam se poradjala i danas kad mi se snaha i kći poradjaju. U čemu je naš problem?

  6. @Ana
    Traume se NIKAD ne zaborave, one se potisnu. Kakav komentar bez imalo empatije, draga imenjakinjo.

  7. A sto ne objavite koje je mesto u pitanju? Razumem da ime ne mozete da objavite bez dokaza, ali sto ne objavite mesto gde se ovaj horor desava?

  8. Ja sam se porodila u Holandiji, tretirali su me KAO KRALJICU. Samo što se još nisu i porodili umesto mene. Porođaj mi je trajao 14 sati, bili su veoma ljubazni i strpljivi, imala sam svoj apartman i dugme da pritisnem ako zelim sok, ili epidural ili da nešto pojedem, niko mi nije uzeo telefon. Muž je bio sve vreme sa mnom. Imam predivnu uspomenu i naravno da planiram i drugo dete. Da sam preživela šta i jadna žena u ovom tekstu ne bih nikad. NASILJE NA POROĐAJIMA MORA STATI!

  9. Strašno! Da nisam i sama imala sličan tretman u porodilistu (ni „veza“ nije mnogo značila), ne bih verovala.

  10. Slično sam prošla na porođaju. Uzgred, koleginica sam. Na kraju, ja sam bila kriva što je moje dete rođeno sa 4800g , što nisam privatno vodila trudnoću i što mi je pukla.materica, pa su morali da rade hitan carski rez.
    Priča o beloj kugi u Srbiji.počinje u porodilištima.

  11. Moje iskustvo bilo je gore. Ugrozili su bebin život . Vratili ste me u mučilište zvano porodilište u Užicu. Ja sam se ponovo rodila kada sam izasla iz tog pakla koji ste tako živopisno opisali. Rodila sam potom i drugo dete .Prošlo je od tada 18 godina i stvari samo idu na gore. PREDUZETI NESTO HITNO!!!

  12. Zbog ovakvih prica sam digla kredit da se porodim privatno, i ne zalim ni dinara. Znam da nije resenje, i znam da ne moze svako da priusti (iako i nije mnogo skuplje od mita koji ocekuju lekari u drzavnim porodilistima) ali tek tamo je moguce dobiti tretman kao ljudsko bice.

  13. Da, nazalost. Lekar sam i samo to me je spasilo da i ja ovako prodjem na porodjaju.
    Tuzno stvarno jako tuzno

  14. Ovo je nedopustivo, zaista! Sto je najgore, mnogo je ovakvih slučajeva. Prijavite, izgleda da je to jedini način.

  15. Potpisujem svaku rec!!! Meni je bilo jos samo gore, od porodjaja koji je trebalo obaviti carskim rezom, ocito nisam dala mito na vreme, porodili su me priridno, pa odmah posle porodjaja radili operaciju, sve sa lokalnim anestezijama, jer sam izgubila puls koliko su me iscepali dole i koliko sam iskrvarila! Beba lose, jer je porodjaj bio naporan! Kasapi cisti!!!!

  16. Priča je realna, ima puno sličnih ispovesti. I moje iskustvo je vrlo slično. Traumatsko iskustvo sa porođaja. Kao da je bio rat, a ne običan prirodni događaj u kom ti treba lekarski nadzor i pomoć.

  17. Porodila se pre 20 dana. Prvo dete,ja 25 godina. Zelela sam veliku porodicu,ali ipak ostajem na jednom detetu. Lose prosla,grozni doktori,sestre vredjaju,ophode se kao prema stoki. 3 dana patnje na indukciji,kad je ugrozen bebin zivot hitan carski. Nista drugo reci nego da ce moj sin na zalost biti jedinac.

  18. Slična priča i u BG, dva puta, mada moram da priznam da je nisam tako strašno doživela, valjda zato što se sve dobro završilo. Ali i sada pamtim onaj osećaj straha koji sigurno svaka trudnica oseća, a onda se nadate da će vas neko malo ohrabriti i pomoći vam, a onda dobijete ovakav tretman i taj strah preraste u pravi užas. Nešto mora da se menja, i to hitno.

  19. Koju poruku šalje ova ogorčena žena dugim trudnicama osim što im uteruje strah od porođaja u kosti? Tri puta sam se porađala u GAK Višegradska i ništa od svega ovoga se nije desilo. Doktore i babice sam posmatrala kao nekoga ko je tu da mi pomogne, a ne da me povredi. Na porođaj sam krenula psihički i fizički spremna i informisana jer sam pohađala psihofizičku pripremu trudnica u Domu zdravlja, i naučila kako da pravilno dišem i napinjem se, ne zbog doktora i babice, već da bih olakšala sebi i bebi. Moja poruka svim budućim mama: Samo hrabro i sa osmehom!

  20. Ima li ta dr ime i prezime? Imena, prezimena onih koji su bili prisutni? Nemojte druge plasiti ovim pricama ako nista necete da uradite sa tim! Sa imenima pa da vidimo!

Ostavite komentar


Društvo

MUP: Bomba u naselju Stevan Sinđelić uklonjena, građani mogu kućama 10

MUP: Bomba u naselju Stevan Sinđelić uklonjena, građani mogu kućama

Avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja uspešno je uklonjena sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu i u toku je njen transport ka bezbednoj lokaciji na kojoj će biti uništena, izjavio je danas v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije MUP Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani mogu da se vrate u svoje domove.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.