Zašto starešine traže od vojnika da im dostave lične mejl adrese i lozinke uz sporno obrazloženje?

Ministarstvo odbrane ne reaguje povodom optužbi da se pripadnicima vojske grubo narušava pravo na zaštitu podataka o ličnosti

Ostavite komentar


  1. Trazice i broj visa kartice sa lozinkom.Koja smo mi drzava.Ni za zivu glavu ne bi dala.

  2. To je isto vreme kao kada su vojnicima i policajcima devedesetih stajale putne isprave kod šefova.

  3. Jednostavno reći da nemate email adresu. Mada više mislim da su to izmišljotine.

  4. Sta iako je trazeno. Oni su pripadnici vojske nisu konobari. A sto se to Anticu ne svidja, pa Boze moj. I treba da im traze.

  5. @Milan, takvi kao ti zaslizuju drzavu u kojoj zivimo. Daj im ti i kljuceve od stana i kartice i sve ako zelis..

  6. Tražili ste, dobili ste glasanjem za Vučića. Sad če zahtevati da se postave kamere i u stanovima pripadnika vojske. Biće po onoj staroj izreci: OZNA sve dozna. Totalna diktatura.

  7. Prvo ko je to smislio. Koji idiot da predlozi tako nesto. Sluzbena e adresa je nesto drugo. Licna e bas bi im dao lozinku. Napises pogresnu. Pa nek se slika neki
    Uhomir. Licna dokumenta pasos drzan je do 1990 u jedinicama. A kasnije nije.

  8. Po zakonu niko od pripadnika vojske i policije ne sme da bude politički aktivan.
    Velika sramota su ,,jul,,generali koji se ne skidaju sa tv ekrana,kao portparoli vojnog vrha.Ali u borbi za činove,položaje,stanove,unosna mesta,mnogi su članovi.

  9. Molim pripadnike VS da ne koriste gmail za privatnu korespodenciju. Umesto toga otvorite e-mail nalog na proton mail web serveru. Ukoliko nadređeni traži lozinku za pristup proton mail-u jednostavno obrišite mail nalog koristeći ponuđenu opciju u aplikaciji ili na sajtu. Slično se može izvesti i sa tutanota mail servisom. Niko, ponavljam niko nema pravo da zna vašu pristupnu lozinku za e-mail, čak ni sud, po nalogu sudije jer tako možete inkriminisati sebe, od čega vas štiti ZAKON!

  10. Ja sam starešina VS. Znam o čemu je reč, vest je spin, traže se adrese, ali nema loših namera

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.