„Zašto tražite bračni status i broj dece maloletnog deteta“: Kako je tekao popis jedne sasvim obične porodice iz Pančeva

Ostavite komentar


  1. Nije tacno da je postoji pitanje za sobe vece od 4 kvadratna metra. I kod mene je bio popisivac i pitao je smao koliko soba ima , da li ima kupatilo itd. Isto je koristio aplikaciju.

  2. – Zasto me niste pitali za veroispovest?
    – Pa rekli ste da ste Srbin, pa sam napisala pravoslavac.

  3. Preko telefona. Ako cu vec da se nerviram, nerviram se u udobnosti svoje pidzame <3
    I kad su hteli tako malo da ih placaju, sto ne ustedise vise para i postavise upitnik na e-upravu?

  4. Ista ovakva pitanja su bila i na prošlom popisu, 2011 god. Sastavljao ih je Zavod za statistikz i onda i sad. Nema veze popisivač sa njima tako da nema svrhe da se bečite na njega.

  5. a možda traže broj dece maloletne dece zajedno sa njihovom starošću da bi na području cele države imali podatak o broju adolescentskih trudnoća koji može da se prati iz popisa u popis i u skladu s time da se propisuju javne politike?

  6. Neka popisivači pitaju Opštinsku komisiju za popis i njenog predsednika koliko para uzimaju. A tek više instance. Ko sudije vrhovnog suda.

  7. U zemlji u kojoj se diplome prodaju već 30 godina, neke se čak nasledjuju, ovaj popis je standard za prevarantsku državu. Kupcima diploma ova zemlja je eldorado.

  8. Dragi moji prijatelji, ovaj popisivač nije obučen…ta pitanja i te kako mogu da se preskoče…inače ne kaže se kontrolor, već INSTRUKTOR, a izgleda da je i on SNS kadar…dobili su posao preko veze.

  9. Када сам ја вршила попис давне 1980
    питања су била слична , попис је попис били су код нас ништа посебно.

  10. Попис прошао..фин културан пописивсч питања стандардна

  11. Питање гласи колико имате соба већих од 4 квадрата..све зависи од пописивача од његове сналажљивости и обучености стандардна питањА на сваком попису

  12. Da li je maloletno dete u braku i koliko ima dece ? Sta se cudite – koliko ima maloletnickih brakova sve sa decom (a cesto i vanbracne) medju Romima, recimo ?

  13. Ja sam radila popis stanovništva pre 11 godina i sve je bilo mnogo lakše i jednostavnije. Kakav crni laptop, sve se upisivalo ručno. I pitanja su bila drugačija.

  14. Ako je evropska unija platila troskove, 5 evra po popisanom coveku, ( informacija asirana nekoliko puta na RTSu) a popisivacu placaju 81 dinar po popisanom, da li to znaci da je aplikacina ( program) koštao 510 dinara? Crnci rade za bedne novce, a neko,pokupi kajmak bez da mrdne

  15. Ви сте истраживачки новинари, истражите колико је ЕУ дала пара за овај попис, па израчунајте колико плаћају пописивачима, па питајте Господу а гре су паре!!!!

  16. Da,postoji pitanje o broju soba većih od četiri metra kvadratna.
    Lično odgovorila na to pitanje,kvadratura stana,broj soba većih od četiri kvadratna metra,godina izgradnje objekta

  17. Kako tako daju zezaju narod neka bude posteno ne da zajebavaj ljude ako pisi neka bude normalno ne ovako

  18. Šta čini porodicu ,ne postoji da domaćinstvo i porodicu mogu sačinjavali snaja ,svekrva i svekar ,da sam kćerka moglo bi ,ne mogu biti ni sa decom jer je druga adresa ,popis ne priznaje okrnjeno domaćinstvo, mi smo tri domaćinstva.

  19. Popisivacica koja popisule po Lionu(Bulevar),baljezga o štetnosti 5g,čipova ju ,ravnoj ploči i slično.

  20. Kako čak ni danas da nespomene prblem od više miliona gradjana Srbije koji neće biti popisani. Nekim Kaporovskim humorom predstavljate ovo po stanovima normalnim u današnje vreme Ej uprave, migrantskim prelaženjem granice kao plitkog potoka itd. Ispadam kao ludi teretičar zavere pa kažem kao da vam je dozvoljeno da eto ismevate samo jadnog popisivača,tj vlast nesposobnu da to organizuje ,a ostalo je sve uredu, nova realnost itd.

  21. text vise govori o porodici koja je ‘glavni lik’ nego o popisu/pitanjima/aplikaciji/popisivacima.

  22. Nekim ljudima sve smeta i to su oni koji se vecito zale na neljubaznost osoblja a sami ga izazovu…ono sto dajemo to i dobijamo zauzvrat! Kod mene je popis bio vrlo kratak i jasan i nije bilo tih pitanja koja se navode u tekstu

  23. Tetkina drugarica je popisivac. Obecali su joj izmedju 50 i 60 000 din. Koliko ljudi mora da popise, ne znam. Ali za mesec dana rada je to sasvim OK. Mos misliti, unosim podatke. To je sto se tice plate.

    Sto se tice popisa, popis bi trebalo biti dobrovoljan, moralan recimo. Ali, zakon su promenili neposredno pred popis, da je obavezan. Toliko o tome. Sapienti sat.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.