Marina Andrejić koja je osumnjičena da je ubila svoga maloletnog sina Đorđa, u petak, 8. oktobra vraćena je u pritvor požarevačkog Okružnog zatvora. Ona je skoro pedeset dana provela u bolnicu Centralnog zatvora gde je tim stručnjaka procenjivao njenu uračunljivost u trenutku, kada je, navodno, izvršila teško krivično delo ubistvo deteta.

Nalazi o proceni njenog psihičkog stanja još nisu stigli u požarevački Viši sud. Kada budu stigli, oni će biti prosleđeni tužilaštvi, braniocu okrivljene kao i samoj okrivljenoj. Tek po dobijanju nalaza istražni sudija preduzeće naredne korake.

Branilac po službenoj dužnosti okrivljene Marine kaže da još nije dobio nalaze i da ih očekuje svaki čas. On smatra da će se tim veštačenjem istraga praktično završiti, jer je ostala da se sasluša samo još jedna žena, koja nije mnogo bitna u ovom slučaju.

– Po okončanju istrage istražni sudija će kompletne spise proslediti tužioci. On će na osnovu toga dići optužnicu, prekfalifikovati delo ili će, u šta malo verujem, odustati od gonjenja osumnjičene. Nemaju nikakvih dokaza da je Marina ubila sina, niti će moći, ako u međuvremenu ne obezbede neki krucijalan dokaz, u šta sumnjam da dignu optužnicu za krivično delo teškog ubistva deteta. Njihova kvalifikacija dela zasniva se samo na osnovu priznanja mog klijenta, koje je kasnije opovrgla rekavši da ga je dala pod teškom torturom policije, bez ikakvog materijalnog dokaza, pogotovu tela deteta – objasnio nam je advokat Stojanović šta se može očekivati u narednom periodu u vezi ovog predmeta nezabeleženog u bližoj istoriji srpskog pravosuđa.

On je još dodao da je nedavno obišao Marinu u bolnici CZ-a rekavši da jedva čeka da iz nje što pre izađe jer je okružena „ludacima“.

– Po ovome što mi je rekla tada, a i ranije delovala mi je sasvim normalno. Njene konfuzne izjave u prethodnom periodu tumačim kao posledicu svega što je preživela. Po ovome smatram da je ona uračunljiva i normalna osoba, a da je sve u vezi nestanka njenog sina jedna velika misterija – zaključio je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari