Završeno takmičenje učenika u klizanju u Jagodini 1Foto: Facebook

Na klizalištu u Jagodini završeno je 16. po redu takmičenje učenika i studenata u klizanju. Takmičenje je trajalo dva dana, prvog je bilo organizovano u pojedinačnoj, a drugog dana u ekipnoj konkurenciji.

Na njemu je učestvovalo oko 200 klizača, članova gradskih i seoskih osnovnih i srednjih škola, kao i studenti Fakulteta pedagoških nauka.

I ove godine najbolje su se pokazali učenici osnovnih škola “Boško Đuričić” i “Goran Ostojić” čiji su đaci osvojili sve nagrade.

Među srednjoškolcima najbolji su bili đaci Elektrotehničko-građevinske škole “Nikola Tesla”, a studenti Fakulteta pedagoških nauka Miloš Đorđević i Maša Nešić odneli su prve nagrade u najstarijoj kategoriji.

U ekipnoj konkurenciji pobedu je odnela Osnovna škola “Boško Đuričić”, dok je i ove godine u kategoriji najbolji srednjih škola prva bila Elektrotehničko-građevinska škola “Nikola Tesla”.

– Zadovoljan sam pre svega što su se deca okupila i klizala. Njima je veće zadovoljstvo nego nama. Čestitam svim drugim školama na učešću i nadam se da će nastaviti da se takmiče i u narednim godinama. Naši klizači su i ove godine pokazali da su najbolji i vrlo smo ponosni, rekao je Marko Pavlović, profesor fizičkog vaspitanja u Elektrotehničko-građevinskoj školi “Nikola Tesla”.

Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza, koji organizuje ovo takmičenje, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog duge tradicije takmičenja, ali i zbog činjenice da posle toliko godina učenici nisu izgubili interesovanje da u njemu učestvuju.

– Od dana kada je kupljeno klizalište, stvoreni su uslovi da deca uče da klizaju, da se rekreiraju i provode kvalitetno vreme na ovom mestu. Kada su naučili da klizaju, u saradnji sa školama i Gradskom upravom, Jagodinski sportski savez je organizovao takmičenje. Zadovoljni smo brojem prijavljenih takmičara. Deca vole da klizaju i nagrada im nije primarni cilj, istakao je Gligorijević.

Po završetku takmičenja pobednicima u pojedinačnim i ekipnoj konkurenciji uručene su nagrade koje je obezbedila Skupština grada Jagodine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari