Završeno žrebanje za školsku olimpijadu u Zrenjaninu 1Foto: grad zrenjanin

U Zrenjaninu, koji je naredne nedelje domaćin 9. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, određen je raspored takmičenja i obavljeno žrebanje, kome su prisustvovali brojni sportski zvaničnici.

Aranka Binder, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i članica Organizacionog odbora 9. SOŠOV i pozdravila je učesnike u ime Pokrajinske vlade Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Rekla je da je organizacija 9. SOŠOV na primarnom mestu, kada je u pitanju rad tog sekretarijata za 2022. godinu.

„Ubeđeni smo da će, u ta četiri dana, uživati svi naši đaci, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Autonomne pokrajine Vojvodine, ne samo u takmičenjima, nego i u svim propratnim manifestacijama koje će dešavati u periodu od 19. do 22. maja“, rekla  je Aranka Binder.

Žrebanje je vodio generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine i direktor 9. SOŠOV, Jovan Lekić, a u tome su mu pomogli gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, podsekretarka Aranka Binder, osvajači olimpijskih medalja iz Zrenjanina Momir Rnić i Milorad Stanulov, član selekcije Srbije u basketu Dejan Majstorović, odbojkaš David Mehić i drugi.

Zrenjaninski gradonačelnik ocenio je da su pred organizatorima „dani radosti, druženja, dani upoznavanja i takmičenja“. On je izrazio nadu da će svi učesnici Olimpijade poneti iz Zrenjanina lepe utiske.

U organizaciju su uključeni Savez za školski sport grada Zrenjanina, Javna ustanova “Sportski objekti”, Sportski savez grada Zrenjanina, gradska organizacija Crvenog krsta, javna preduzeća.

Zrenjanin je treći put domaćin najveće sportske smotre mladih Vojvodine, od 19. do 22. maja uz učešće preko 6.000 osnovaca, srednjoškolava i njihovih trenera.

Takmičenja će se održati u 15 sportskih disciplina, u kategorijama osnovaca i srednjoškolaca, konkurenciji dečaka i devojčica.

Na raspolaganju učesnicima biće sva sportska infrastruktura grada Zrenjanina, a pojedina takmičenja održaće se i u školskim sportskim salama u naseljenim mestima u Kleku, Aradcu, Ečki, Mihajlovu i Botošu.

Biće organizovano i nekoliko pratećih programa. Svečano otvaranje manifestacije održaće se u sportskoj hali “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu, u četvrtak, 19. maja, u 12 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari