Zbog čega sve građani Srbije odlaze na psihoterapiju: „Ne postoji empatija, rasizam i fašizam rastu kao korov“

Ostavite komentar


  1. I.Kad smenimo Vucica,u cemu ce biti razlika.Nemozemo smeniti sebe.Evo,da izaberemo nekoga,npr.Tita,pljackarosi i uvlakaci,najgori soj bi se odmah okitio,i samo bi se promenio glavni,ostali bi se snasli.A dosli bi i neki novi.Jos vise posla za psihijatre.

  2. Možda trećina čitalaca Danasa, koji su se uključili u anketu, ide redovno na terapiju i još 30% ponekad. Sigurno nije tačan podatsk za celu Srbiju. Prvo zato što je i dalje ogromna stigmatizacija ljudi koji priznaju da im je potrebna pomoć za mentalno zdravlje, i što je ljude sramota. Drugo jer ne postoji psihoterapija u zvaničnom zdravstvenom sistemu, samo medikalna terapija, ali redovni razgovori sa terapeutom ne. To znači da vi tvrdite da trećina Srbije plaća 5000 dinara minimum jednom nedeljno seansu kod privatnog terapeuta. Pa nemojte da se šalimo. A tema je ogromna i izuzetno važna da bi se ovako paušalno tretirala.

  3. Trećina gradjana (dakle oko 2 miliona) redovno odlazi kod psihijatra ?
    Koliko to psihijatara postoji ?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.