Živa biblioteka u Novom Sadu 9. decembra 1

Novosađani će ovog vikenda imati priliku da posete neobičnu biblioteku. Naime, u subotu 9.decembra od 15 do 20 sati u Kulturnom centru Lab (dr Hempta 2) u Novom Sadu održava se “Živa biblioteka” u organizaciji BalkanIDEA NoviSad.

Funkcioniše baš kao prava biblioteka, gde čitaoci dolaze da pozajme “knjigu” na određeno vreme. Postoji jedna razlika: knjige u Živoj biblioteci su ljudi, i knjige i čitaoci imaju priliku da uđu u pravi dijalog.

“Knjige u Živoj biblioteci su ljudi koji predstavljaju grupe koje su često meta predrasuda i stereotipa i koji su često žrtve diskriminacije, predrasuda i socijalne ekskluzije. U ovoj biblioteci, knjige ne samo da mogu da pričaju, već mogu i da odgovaraju na pitanja čitalaca, a mogu i da postavljaju pitanja i da uče. Posetite “Živu biblioteku”, iznajmite “živu” knjigu i suočite se sa svojim predrasudama i stereotipima”, poručuju organizatori u saopštenju.

BalkanIDEA Novi Sad je omladinska organizacija civilnog društva koja se bavi izgradnjom kapaciteta i aktivnim učešćem mladih u društvu, čiji rad je zasnovan na principima jednakosti, neformalnog obrazovanja, volonterizma i interkulturalnog učenja sa fokusom na pojedince i organizacije na Balkanu i u Evropi.

Ovaj događaj je deo projekta “Razgovaraj sa knjigom, pročitaj ljude” podržanog od strane uprave za sport i omladinu grada Novog Sada i Evropske prestonice mladih 2019 (OPENS).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari