Zoran Radovanović: Stručnjak

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. Poštovanje profesoru Radovanoviću i za stručnost, profesionalnu odgovornost i za lični integritet

    1. Ovaj čovek jednostavno uliva poverenje, bez obzira da li ono što predviđa prija auditorijumu.

  2. Veliko poštovanje za prof. Radovanovića koji nikada nije trgovao sa svojim integritetom i profesionalnim kredibiletetom, nije povlađivao populističkim tendencijama vladajućeg establišmenta. Njegove anticipacije su bile najbliže realnosti. Plašim se da će biti u pravu i što se tiče ‘neizbežnog’ drugog talasa . Veliki pozz.

  3. Skidam kapu profesore.
    Dobro je da ucestvujete u javnog zivotu, pa kako god.
    Kamo srece da se i u drugim oblastima ovog drustva kao i u toj epidemiologiji pojavio neki Radovanovic, koji bi prekinuo tu pogubnu zagledanost prema SSSR-u.

    1. Profesor Radovanović je zaslužio poštovanje za znanje, integritet i odmerenost, što se ne bi moglo reći za njegove oponente. Naravno, njegovi stavovi su takođe podložni kritici, ali argumentovanoj.

      1. Kada se u Bosni kaže nekom da je stručnjak to nikako nije kompliment. Tako sam razumeo ovaj hvalospev.

    2. Zasto, Milena, zasto? Nije fer pisati ovakve komentare a da ne obrazlozite zasto tako mislite.

        1. Za razliku od vasih Kona, Kisic, Stevanović, strucnjak sa velikim S. Nego, cujem kisic ulazi u sastav vlade Srbije. Bas cudno 🙂

    3. Šta li ti vidiš kad se pogledaš u ogledalo ????
      Gospodine profesore, živi i zdravi bili još mnogo godina.
      Inače, verovao sam, samo, u ono što Vi kažete, a ne vaše kolege koje su nastupali kao političari jedne stranke.

    4. Kakva drskost jednog neppoznatog nadimka da se drzne da stavi u pitanje profesiju vrhunskog epidemiologa Srbije koga se secamo kad je jos 1972. uspesno rukovodio vakcinacijom 100 % stanovnistva cime je iskorenjen virus variole vere u vsetu posto ne boravi u zivotinjama. Sa coronom je situacija teza jer boravi u zivotinjama i nikad ne moze biti iskorenjen!

  4. Sve zemlje su u tzv. krizne štabove dovele vrhunske stručnjake bez obzira na godine starosti i gde u svetu rade. „Naša“ vlast zanemarujući ovakvog stručnjaka je još jednom pokazala koliko je bolesna.

  5. Imam problem samo sa „drugačiji i odmeren“ jer je kao i većina starih ljudi prilično zajedljiv, uvredljiv i ostrašćen. Lečio je variolu veru, ali to je bilo pre 50 godina, ja bih na njegovom mestu igrala šah i davala podršku mlađima, to bi bilo fer. Ovo pišem posle drugog Utiska i opet isti utisak, čak mi se čini da je vreme više potvrdilo Nestorovića.

    1. Slazem se u delu da je ceo tekst zajedljiv. Ne ulazim u strucnost jer ko sam ja da uzmem sebi za pravo da to komentarisem ? Zajedljivost je kad prosto trazite greske ljudima koji su spasili 1000 do 2000 zivota, minimum, a ne kazete nista dobro za te ljude koji su izmedju ostalog veliki strucnjaci bas kao i vi. Pozdravio vas doktor Kon.

  6. Profesor mi uopste ne uliva poverenje, naprotiv. Najbolje da se vrati da pomaze tamo gde je proveo najveci deo svog radnog veka i primio izvanredan honorar (sto je uvek o sam isticao) dok smo mi ziveli nase zivote pod NATO bombama i svemu ostalom. Njegovi motivi su iskljucivo self-promoting i zloupotreba afirmisanih steucnjaka u cilju skretanja paznje na sebe. Neakademsko ponasanje u potpunosti. I nas cudi zasto niko sa fakulteta ne reaguje na njegove politicke izjave kojima degradira fakultet.

  7. Slažem se da je prof. Radovanović zaslužio sve pohvale za borbu protiv Variole Vere i za recenzije udžbenika iz epidemiologije. To je do Covid pandemije. Mislim da se u uslovima aktuelne pandemije ne ponaša profesionalno (za jednog profesora u penziji, koji je uz to dobio i otvoreni poziv Vučića da se priključi timu). Ako je zaista do epidemiologije i javnog zdravlja on bi se ukljućio i preuzeo odgovornost, uhvatio bi se u koštac sa istinom, voleo ili ne voleo trenutnu vlast. Komentarisati zajedljivo i davati intervjuje iz udobne kućne fotelje a za medije koje žele da slušaju, optuživati Krizni štab da manipuliše sa podatcima i da je broj mrtvih i obolelih mnogo veći…sve u trenutku kada su granice Srbije zatvorene i svet nema poverenje u zdravstveni sistem Srbije (jer čitaju razne protivrečne izjave u novinama!!!) i zdravlje građana Srbije neizvesno, smatram vrhuncem cinizma a ne odlikom velikog lekara i profesora. Ili da ćuti ili da preuzme odgovornost. Lekar.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.