Zrenjaninu 3,5 miliona da uredi Karađorđev park 1Foto:M.P./Danas

Najveća zelena oaza u Zrenjaninu, Karađorev park, treba da bude obnovljen a pomoć u tome pružilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Naime, Zrenjanin je od Ministarstva zaštite životne sredine dobio 3,5 miliona dinara za ozelenjavanje Karađorđevog parka,  za prvu fazu rekonstrukcije parka koji se prostire na gotovo pet hektara.

Planirana je zamena stabala a tim povodom u parku su već obeležena crvenom bojom ona stabla koja će se menjati novim sadnicama.

Karađorđev park se nalazi nadomak centra Zrenjanina i u današnjem obliku oformljen 1954. godine. Na njegovom mestu nekada se nalazilo  vašarište .

Zrenjaninci rado posećuju ovaj park iako je u poslednje vreme zapušten. Duž glavnog šetališta parka nalazi se Aleja velikana, sa spomen-bistama 15 zaslužnih građana a centralni spomenik je spomenik palim borcima u Drugom svetskom ratu. Ovde postoje i dečije igralište ali i korišćene trim staze.

Park zauzima površinu od blizu 50.000 kvadratnih metara. Nakon formiranja dobio je zvaničan naziv Omladinski park, koji, međutim, nikada nije zaživeo. Na obodu parka podignuta su i tri najveća gradska sportska objekta, Gradski stadion, Kristalna dvorana i Hala sportova Medison koja je prošle godine preimenovana u „Zvonko Vujin“, po zrenjaninskom bokseru.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari