Zrenjanin: Nedelja posvećena arhitekturi i stanovanju 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Danas u Zrenjaninu počinju Dani arhitekture“, petodnevni događaj posvećen temama iz arhitekture. U programu su izložba, tribine, predavanja, obilazak grada sa stručnim vođenjem.

U organizaciji Društva arhitekata i Kulturnog centra danas u Zrenjaninu počinju “Dani arhitekture” a za pet dana, koliko traju, organizatori su najavili nekoliko događaja čije su teme stanovanje, graditeljska baština, analiza gradskih zdanja.

U ponedeljak, 3. oktobra, u Kulturnom centru, biće otvorena izložba na kojoj će biti predstavljeni značajniji realizovani i nerealizovani arhitektonski projekti izrađeni od strane zrenjaninskih arhitekata, biroa, autora i koautora, u periodu od 2015. do 2022. godine.

Biće organizovana i tribina na temu stanovanja, sa veoma zanimljivim sadržajem i usmerenjem, a koja će posetiocima pružiti niz ekspertskih saveta o načinu i odabiru životnog prostora.

„Kao spoj nauke, građevinarstva i umetnosti, nastalog u skladu sa ljudskim potrebama, bile one praktičnog ili duhovnog usmeranja, koje utiču na način života pojedinca i cele zajednice, arhitektura je jedan od najznačajnih vezivnih elemenata koji usmerava, osmišljava i u celosti utiče na kvalitet života“, kažu u Društvu arhitekata Zrenjanin koje je, uz Kulturni centar Zrenjanina, i organizator „Dana arhitekture“.

Predviđeno je i predavanje na temu zemljane arhitekture a u petak, 7.oktobra, u popodnevnim satima za sve zaintresovane, uz stručno vođenje, biće organizovan obilazak secesijskih zdanja u glavnoj zrenjaninskoj ulici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari