Zrenjanin raspisuje novu konkurs za subvencionisanje bicikala 1privatna arhiva

Zrenjanin planira da nastavi sa subvencionisanjem građana za nabavku novih bicikala.

Ovogodišnji, četvrti po redu ciklus programa subvencionisane nabavke bicikla za sugrađane., najavio je gradonačelnik Zrenjnaina.

„Akcija je naišla na dobar odjek među našim sugrađanima i nastavljamo je i ove godine. Očekujemo u narednih desetak dana raspisivanje poziva, za dobavljače i za građane“, najavio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Zrenjanin je 2021. godine prvi put realizovao akciju subvencionisane nabavke u iznosu od 5.000 dinar, što je iskoristilo 40 građana.

Taj se broj naredne godine povećao na 50, uz isti iznos subvencija, da bi 2022. godine podsticajna sredstva bila udvostručena. Grad je u tu svrhu izdvojio milion dinara, a nov bicikl nabavilo je 100 naših sugrađanki i sugrađana.

Tokom prethodne tri godine na ovaj način je 190 Zrenjaninaca ostvarilo subvencije i nabavilo nov bicikl.

Zrenjanin ima 35 kilometara izgrađenih zasebnih biciklističkih staza u samom gradu i prema naseljenim mestima u okolini ali one nisu u celosti povezane.

Biciklom se može i do susednih sela, Aradca, Ečke i Kleka. Biciklistička staza napravljena je i prema granici sa Rumunijom, u okviru zajeničkog projketa dve zemlje da bi s epovezali Zrenjanin i Temišvar.

Više vetsi iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari