Zrenjanin: Sve što deca naprave, doniraće se u humanitarne svrhe 1Foto:M.P./Danas

U Plankovoj bašti pored Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 11. avgusta, počinje dečji program“Zabavilište u Parkiću Plankiću“.

Kako si naveli u Kulturnom centru Zrenjanina, program za decu traje do nedelje, 14. avgusta a za sve mališane je obezbeđeno osveženje i pokloni.

Raznovrsni sadržaji namenjeni najmlađima obuhvataće niz svakodnevnih kreativnih i edukativnih radionica kao i zabavnih programa namenjenih njihovom uzrastu.

Svi programi su besplatni ali imajući u vidu da je „Zabavilište“ i humanitarnog karaktera, simbolične ulaznice na radionice su plastični čepovi koji se doniraju udruženju “Čep za hendikep’, i dečije stare stvari, igračke, knjige koje se doniraju “Crvenom krstu“.

Napravljene stvari na radionicama, ukoliko deca žele da ponesu kući, otkupljuju i po svojoj želji doniraju udruženjima “Zelene šape“ i “Nurdor“.

U četvrtak, 11. avgusta, održaće se u Plankovoj bašti radionica u 18 časova  “Sovice mudrice“ a u 19 časova logopedska radionica.

Narednih dana, zaključno sa nedeljom, 14. avgustom, decu očekuje i arheološka i vajarska radionica Narodnog muzeja, zatim sportske aktivnosti i rad sa lutkarom Jovanom Caranom.

Sve se završava koncertom Dečjeg hora „Sanjalice“, u nedelju, 14. avgusta, u 19 časova a to ne treba propustiti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari