Zrenjanin: U akciji “Da se lakše diše” novac za uređenje školskih dvorišta i školskih voćnjaka 1privatna arhiva

Zrenjaninski poslovni krug podržao je 14 projekata u ukupnom iznosu od 500 hiljada dinara.

Zrenjaninski poslovni krug ove godine finansira projekte iz svih opština Srednjobanatskog upravnog okruga a među aplikantima najviše ima osnovnih škola.

Pored uređivanja dvorišta osnovnih škola, Udruženje finansira sadnju zelenila na teritoriji tri mesne zajednice a od civilnih organizacija podršku su dobili aktivisti iz Zrenjanina i Tomaševca.

Lepša školska dvorišta dobiće škole u Banatskom Karađorđevu, Bočaru, Kumanu, Lukinom selu, Žitištu, Radojevu i Srpskom Itebeju. Novac je opredeljen i mesnim zajednicama u Banatskom Dvoru i Mihajlovu kao i zrenjaninskoj “Sonja Marinković”, Predškolskoj ustanovi u Zrenjaninu kao Centru Most.

Na sredstva za ozelenjavanje mogu da računaju i Udruženje građana Rusko bratstvo Petrograd i Tamiški eko pokret iz Tomaševca.

Kroz konkurs se odobravaju sredstva i za podizanje voćnjaka, pa će škole u Bočaru i Lukinom selu formirati voćnjake sa autohtonim sortama za učenike, dok će se u “Našoj priči” u Zrenjaninu uz pomoć ZREPOK-a završiti Terapeutska bašta za korisnike dnevnog boravka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari