Zrenjaninci iz naselja Ruža Šulman žale se na ruiniran afsalt, spremni na protest 1Foto: stanari Ruže

U prvom tromesečju ove godine završena je prva faza zamene starih vodovodnih cevi u zrenjaninskom naselju Ruža Šulman, ali stanari tog dela grada i dalje su nezadovoljnim onim što je ostalo iza majstora.

Naime, i posle tri meseca radovi kao da još nisu završeni, ispucali trotoari ispred ulaza u zgrade 2,3,4,6, polomljeni šahtovi, pobacane vodovodne cevi po dečjem igralištu, ruinirana parking mesta.

Ambijent, kako ga opisuju, izgleda kao da izvođač nije završio radove za koje je bio plaćen, zbog čega kažu da su spremni na protest.

U Gradskom odboru Novog DSS-a kažu da su im se javili građani naselja Ruža Šulman u MZ ‘’Dositej Obradović’’ kako bi ukazali na problem koji građanima ovog naselja onemogućava obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

„Pitamo ko je bio nadzorni organ na ovom poslu i ko će da završi započete radove. Revoltirani građani su iskazali svoj protest na ulici, skupljali su potpise za peticiju da se ovaj problem reši, obraćali su se više puta MZ ‘’Dositej Obradović’’ i do danas odgovora nema. Taj posao je poveren novosadskoj privatnoj firmi, umesto da uposlimo naše radnike i da naše javno preduzeće obavi taj posao“, kaže Zrenjaninac Stevan Mašić, član GO odbora Novog DSS.

Kako objašnjava, posao zamene starih vodovodnih cevi je preko JKP „Vodovod i kanalizacija“ dobila i radove izvodila firma Enerdži iz Novog Sada, ali nakon završetka posla infratsruktura nije vraćena u prvobitno stanje.

„Tražimo da se ovaj problem reši i javašluk što pre otkloni, kako bi građani ovog naselja mogli da imaju nesmetane uslove za svakodnevni život, a deca pravo da se nesmetano igraju na svom igralištu. Pozivamo i predstavnike Saveta MZ ‘’Dositej Obradović’’ da rade ono za šta su izabrani i pomognu građanima u svojoj MZ da se ovaj problem reši ili će u suprotnom pozvati građane na proteste dok se ovaj problem ne reši“, poručuje Mašić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari