Zrenjaninci prikupljaju sredstva za volontere Crvenog krsta 1Foto: M.P.

Mesna organizacija Crvenog krsta Bagljaš organizuje humanitarni koncert za svoje mlade članove a nastupaju Muzičko zabavište “Sanjalice”i hor vrtića “Crvenkapa”i “Vila”.

Prikupljena sredstva od koncerta namenjena su volonterima Crvenog krsta Zrenjanin za opremanje prostora u kome će boraviti volonteri.

U poslednjih nekoliko godina volonteri crvenog krsta maksimalno su bili angažovani i nesebično su pomagali građanima u vreme pandemije .U vreme kad naši stariji sugrađani nisu mogli da izlaze volonterisu ih snabdevali hranom lekovima i ostalim potrebštinama.Takođe su učestvovali u pakovanju i podeli paketa za naše najstarije sugrađane“, poručuju iz Mesne organizacije crvenog krsta Bagljaš.

Oni podsećaju da su tokom prošle godine volonteri realizovali 50.000 volonterskih sati u različitim programima. Od januara prošle godine oni pružaju i podršku zrenjaninskom Domu zdravlja sa ciljem da u što kraćem periodu budu vakcinisani svi građani koji su pozvani na punkt.

Veliki broj volonterskih sati ostvaren je realizacijom akcija dobrovoljnog davanja krvi i distribucije toplih obroka i paketa hrane u okviru programa Narodne kuhinje .

„Sada je došlo vreme da se i mi njima skromno odužimo i pomognemo oko opremanja prostora“, poručuju organizatori.

Koncert humanitarnog karatktera odžava se u sredu, 1. juna u 18 časova na platou ispred mesne zajednice Bagljaš.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari