Zrenjaninska toplana najavila tople radijatore za vikend, tvrde da je sve spremno za grejnu sezonu 1Foto: M. P. / Danas

Zrenjaninsko preduzeće JKP “Gradska toplana” najavila je zvaničan početak grejne sezone za subotu, 15. oktobar, uz mogućnost da počne ranije, ukoliko tri dana zaredom, u 21 čas, temperatura ne prelazi 12 stepeni.

Prethodnih dana obavljene su tople probe, a a pogon toplane remontovan i dimnjaci očišćeni.

„Očekujemo da sezona počne kada je i predviđeno, 15. oktobra. Završili smo sve neophodne remonte u kotlarnici, u potpunosti pripremili toplotne podstanice i završili radove u naselju “Ruža Šulman”, gde je ostalo još da se teren vrati u prvobitno stanje“; objašnjava Melanija Lojpur, potparolka zrenjaninske toplane.

Kako je navela, u okviru priprema za grejnu sezonu izvršen je remont u pogonu, koji je podrazumevao radove na kotlovima, šamotiranje ozida gorionika i pregled i čišćenje dimnjaka.

Izvršeno je servisiranje pumpi, kompresora i ventilatora za predstojeću grejnu sezonu, kao i servisiranje linije za hemijsku pripremu vode.

U toplotnim podstanicama vraćeni su kalorimetri koji su bili na baždarenju, sistem sekundarnih instalacija je zapunjen i spreman i početkom oktobra rađene su takozvane “hladne probe”.
Sem toga, grad Zrenjanin je 1. septembra sa JP “Srbijagas” ugovorio sve količine gasa neophodne za grejnu sezonu, odnosno za rad kotlova u toplani.

„Računi za decembar, januar i februar koji su se do sada plaćali u celosti moći će u iznosu do 50 odsto da se plate odloženo, na šest meseci, odnosno u maju, junu i julu. Takođe, pripremljeni su i određeni popusti za redovne platiše, koji budu plaćali račune u celosti, ali pripremamo i javni poziv za energetske vaučere, dakle za korisnike iz najugroženijih kategorija stanovništva, gde ćemo, kao grad, pomoći u plaćanju, i to ne samo za toplotnu, već i za električnu energiju. O pozivu će javnost biti blagovremeno obavešteni“, objavio je zrenjaninski gradonačelnik Salapura.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari