Bez brojnih reprezentativaca, rasutih po srpskim i regionalnim selekcijama, fudbaleri prvaka Crvene zvezde i vicešampionskog Partizana treniraju iščekujući nastavak domaćeg prvenstva sledećeg vikenda, dok stručni štabovi večitih rivala brinu različite brige za to vreme.

Trener crveno-belih Nenad Lalatović ima više razloga za dobro raspoloženje, jer je njegov kombinovan i mlad tim odigrao nerešeno na gostovanju moskovskom Spartaku (1:1), povodom otvaranja stadiona ovog ruskog velikana, uz dopadljivu partiju nekoliko talentovanih klinaca iz klupske škole, među kojima je prednjačio strelac izjednačujućeg gola Luka Jović.

– Da se mlađi deo ionako vrlo mlade ekipe nije na početku malo uplašio njima nepoznatog ambijenta možda bismo i bolje prošli. Ali i ovako imamo razloga za zadovoljstvo. Bila je to vrhunska i lepa provera za utakmice u našoj ligi, koje život znače – pohvalio je svoje pulene mladi šef stručnog štaba Crvene zvezde, koja posle četiri vezane superligaške pobede, bez primljenog gola, sledeće subote ide na noge Napretku iz Kruševca.

I crno-beli su imali proveru, protiv Donjeg Srema u Pećincima, ali više od poraza u vojvođanskoj varošici brinu povrede izabranika trenera Marka Nikolića. Često povređeni Miloš Ostojić nije među starterima u defanzivnoj liniji, čak ni u prvih 18, ali je naprsnuće potkolenične kosti talentovanog štopera smanjila broj opcija u tom delu odbrane. Još više će se osetiti odsustvo starijeg Darka Brašanca, standardnog zadnjeg veznog “parnog valjka”, kojem je u Peskari operisano rebro polomljeno u meču mladih selekcija Srbije i Italije. Lekarske prognoze kažu da će obojica najmanje šest nedelja odsustvovati s terena. Počev od subotnjeg meča s Radničkim 1923 u Kragujevcu, gde će Ilić, Stanković, Lazović i ostali gledati da zadrže maksimalan bodovni učinak iz prva četiri kruga trke za titulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari