Organizacioni odbor 47. Ljubičevskih konjičkih igara doneo je odluke prema kojima će, pored sportskih nadmetanja, ovogodišnji programi u samom gradu biti znatno bogatiji nego ikada ranije.

Nedelju dana pre početka finalnih manifestacija, biće održan, već tradicionalni i sve atraktivniji, Požarevački karneval sa preko 600 učesnika iz Srbije i inostranstva.

Na osnovu ugovora Grada Požarevca sa RTS, najavljeno je gostovanje jedne od najpopularnijih televizijskih emisija, „Pesma i Bingo“, sa afirmisanim umetnicima, u vreme održavanja Igara.

Poseban užitak za sve ljubitelje prave, „evergrin“ muzike, biće koncert Zvonka Bogdana, uz pratnju „osam tamburaša s Petrovaradina“, čije ime i stvaralaštvo su neraskidivo vezani za medjusobnu ljubav čoveka i najplemenitije životinje. Nastupiće i najkvalitetnija Kulturno umetnička društva iz Požarevca i okoline.

Ljubitelji rok muzike imaće priliku da uživaju u nastupu „Riblje čorbe“ i lokalnih bendova.

Muzička manifestacija „Guča u Požarevcu“ već prerasta u tradiciju pa će i ove godine gostovati najuspešniji ansambli i solisti sa popularnog Sabora trubača.

Požarevljane i njihove goste, na dan otvaranja Igara, zabavljaće najpopularniji interpretatori narodne muzike a iste večeri nastupiće Plesnog studija „Bolero“ i orkestar Muzičke škole. Novina je i zadovoljenje ukusa ljubitelja džez i bluz muzike nastupom izvanrednog ansambla „Toti big bend“ iz Maribora, sa solistom Urošem Perićem, koga poznavaoci ove vrste muzike širom sveta zovu „Beli Rej“ poredeći ga sa jednim od najvećih interpretatora ove muzike, legendarnim Rej Čarlsom.

Pored nastupa renomiranih umetnika na velikoj bini na glavnom gradskom trgu, biće organizovana tradicionalna „Ulica kulture“ uz učešće svih javnih ustanova u ovoj oblasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari