PKS: Više od 240 vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije na sajmu 'Vinitaly' u Veroni 1foto Miloš Tešić/ATAImages

Više od 240 vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije predstavljeno je u okviru štanda „Wine vision by Open Balkan“ na ovogodišnjem sajmu „Vinitaly“ u Veroni, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Direktor Sektora marketina i edukacije PKS Marko Obradović naveo je da su zastupljeni i domači proizvođači rakija i gastronomski specijaliteti, kao i da će biti predstavljena manifestacija „Food vision by Open Balkan“ i kulinarski specijaliteti.

„Naš cilj je da predstavimo naša vina ali i sajam ‘Wine vision by Open Balkan’ koji će se održati u novembru ove godine u Beogradu. Oko 1.200 velikih kupaca je danas u Veroni u potrazi, pre svega, za italijanskim vinima, ali naš cilj je da nametnemo i predstavimo naša vina“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, vinska industrija Srbije i Otvorenog Balkana nastavlja sa kontinuiranim nastupima na svetskim sajmovima.

„Posle učešća u Dizeldorfu, ovde smo po drugi put na prestižnom italijanskom sajmu vina u Veroni, a nakon ovog sajma planiramo nastup na sajmovima vina u Londonu i Šenženu, a krajem godine i u Šangaju“, dodao je Obradović.

Direktor Saveza vinara i vinogradara Srbije Stevan Rajta ocenio je da je za vinsku industriju Srbije veoma značajan nastup u Italiji, jer predstavlja priliku kako za male i srednje, tako i za velike vinare, da unaprede prisustvo na svetskom tržištu.

„Naša vinska industrija je u velikom usponu, čemu je u velikoj meri doprineo koncept regionalnog predstavljanja koji je na drugom nastupu u Veroni proširen predstavljanjem rakija i gastronomskih čari Balkana u Italiji, koja je kulinarska i vinska sila“, kazao je Rajta.

PKS, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizovala je „Wine vision by Open Balkan“ štand na sajmu „Vinitaly“ u Veroni, na kojem se od 13. do 17. aprila predstavljaju vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari