Atanasković obećala bivšim radnicima da će "država imati sluha" 1Ministarka Atanasković sa radnicima Izvor: Ministarstvo privrede/FoNet

Ministarka privrede Anđelka Atanasković i državni sekretar Dragan Stevanović istakli su danas da država ima sluha za probleme građana i da će uložiti maksimalne kapacitete kako bi se pronašlo adekvatno rešenje u razgovoru sa bivšim radnicima nekadašnjih firmi, poput „ŠIK Kopaonika“, konfekcije „7. jul“, zadruge „Budućnost“ i „Metalca“.

Ministarka se zhvalila radnicima na korektnom odnosu s obzirom na situaciju i istakla da su to dobrodušni, čestiti i pošteni ljudi i da će gledati na koji sve način može da im se pomogne, saopšteno je iz njenog kabineta.

Dodala je da je sada teško dati obećanja i da je za tako nešto neophodno prvo precizirati cifru i način kojim bi pomoć bila ostvarena.

„Problem predstavlja i što je prošlo skoro 20 godina od gašenja nekadašnjih firmi, kao i da je pitanje da li su spiskovi radnika validni“, kazala je Atanasković.

Istakla je da su radnici svesni situacije i u skladu sa tim je dogovoreno da za mesec dana revidiraju sve spiskove i usklade svu potrebnu dokumentaciju sa lokalnom samoupravom , a ona će sa predsednikom države naći način da im se pomogne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari